Victorie istorică FCSB cu marea rivală din Ştefan cel Mare, 6-0 în derby-ul României

Unul dintre cele mai importante meciuri din Liga 1 şi-a consumat un nou episod pe Arena Naţională, duminică seară, 12 septembrie, sub comanda arbitrului Istvan Kovacs. Ambele galerii au făcut spectacol în tribune, show-ul a fost garantat, dar nimeni nu a anticipat ceea ce avea să se întâmple pe teren.

Keseru a avut un debut excelent la revenirea la FCSB şi a deschis scorul cu o lovitură liberă executată superb, direct în vinclul porții lui Eșanu. Echilibrul s-a rupt odată cu eliminarea lui Steliano Filip, care a văzut cartonaşul roşu în minutul 37, după un fault la Valentin Gheorghe.

Octavian Popescu a dublat avantajul gazdelor, cu două minute înainte de pauză, după ce a colaborat perfect cu Cordea. Prelungirile primei reprize au adus alte două goluri pentru FCSB. Vinicius a înscris cu o lovitură de cap din interiorul careului alb-roșu, pentru echipa lui Edi Iordănescu, iar la ultima fază din prima repriză, Cordea a transformat un penalty şi a dus scorul la 4-0.

Repriza secundă a continuat în acelaşi registru şi FCSB a dominat autoritar partida, cu un procent total al posesiei de 65%. Valentin Gheorghe a înscris la primul derby din carieră, cu o execuţie de efect, fructificând pasa primită de la Keseru. Seara s-a încheiat cum nu se poate mai rău pentru oaspeți şi Grigore a deviat mingea în proprie poartă, după execuţia lui Miron.

FCSB obţine astfel cea mai clară victorie din istoria întâlnirilor directe cu Dinamo şi ajunge pe locul 6 în clasament, după 8 etape, cu 12 puncte, cu 9 mai puține decat lider-ul detașat CFR Cluj.

  • FCSB: Andrei Vlad – V. Crețu (Haruț), Vinicius, Miron, Radunovic – Olaru, Oct. Popescu (Musi), Cristea (Ov Popescu) – Cordea (Stoica), V. Gheorghe – Keșeru (Sut). Antrenor: Edi Iordănescu
  • Dinamo: Eșanu – Amzar, Giafer, Grigore, Radu – Filip, Răuță, Itu (Crețu) – Torje, Matei (Ivanovski), Sorescu. Antrenor: Dario Bonetti

Autor articol: Mihai Gherghilescu

Sursa foto: Facebook FCSB