David Popovici, aur și nou record mondial la Campionatele Europene de Înot de la Roma

Înotătorul român David Popovici, cel care a uimit lumea sportului și a înotului în ultimele 14 luni, a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46 sec 86/100.

In cadrul aceleiași probe a competiției din capitala Italiei, maghiarul Kristof Milak a câştigat medalia de argint, cu un timp de 47 sec 47/100, iar bronzul a revenit italianului Alessandro Miressi, în 47 sec 63/100.

Popovici, în vârstă de 17 ani, campion mondial en titre la 100 şi 200 m liber, reuşise vineri, în semifinale, un nou record european, cu timpul de 46 sec 98/100, notează Agerpres.ro.

Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100), din anul 2009.

Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei.

David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

Faptul că vorbim de un fenomen al natației este evident, dar americanii de la swimmingworldmagazine.com  au mers mai departe cu paralelele și se întreabă dacă nu cumva locul lui Popovici este lângă titanii Phelps și Thorpe. Tot ei admit că e probabil prea devreme pentru astfel de comparații, având în vedere performanțele înotătorilor din SUA și Australia, dar e limpede că sportivul din București este pe cale să scrie o importantă filă din istoria înotului mondial. Dacă nu cumva nu a făcut-o deja. În același timp, și experții cotidianului francez Lequipe se înclină în fața talentului și capacității de muncă și efort ale lui David, conform eurosport.ro

David Popovici va mai concura la Roma şi în probele de 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.