Charles Leclerc de la Ferrari câștigă prima cursă a sezonului de Formula 1, în Bahrain

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) a câştigat surprinzător Marele Premiu al Bahrainului, prima cursă a sezonului 2022 din Campionatul Mondial de Formula 1, care a avut loc duminică, 20 martie 2022, pe Bahrain International Circuit de la Sakhir (5,412 km).

Leclerc, plecat din pole position, l-a devansat cu 5 sec 598/1000 pe coechipierul său de la Ferrari, spaniolul Carlos Sainz Jr, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat britanicul Lewis Hamilton, de la Mercedes, la 9 sec 675/1000.

Campionul mondial en titre, olandezul Max Verstappen, a fost forțat să abandoneze spre finalul cursei, din cauza unei probleme mecanice, la fel ca şi colegul său de la echipa Red Bull Racing, mexicanul Sergio Perez.

George Russel, al doilea pilot de la Mercedes și nou venit în echipă, a terminat al patrulea, deși a pornit de pe 9, profitând din plin de abandonul dureros al duo-ului de la Red Bull. La fel, a beneficiat de ocazie și Kevin Magnussen, la revenirea in Marele Circ, aducând 10 puncte importante și nesperate pentru Haas F1 Team.

Valtteri Bottas, acum legitimat la Alfa Romeo Ferrari, a adunat 8 puncte din poziția a 6-a la final, deși a avut un start slab de cursă, iar Esteban Ocon s-a clasat al 7-lea pentru Alpine Renault. Pe 8, îl avem pe Yuko Tsunoda de la Alpha Tauri, iar celebrul Fernando Alonso s-a chinuit pentru a ieși pe 9, pentru 2 puncte, cu al său Alpine Renault.

Debutantul Zhou Guanyu a prins ultimul punct disponibil de pe 10, pentru Alfa Romeo, înaintea lui Mick Schumacher de la Haas, al 11-lea la Sakhir, în Bahrain.

Scuderia Ferrari obţinuse ultima sa dublă în Formula 1 în septembrie 2019, pe circuitul de la Singapore, unde germanul Sebastian Vettel (care concurează acum pentru Aston Martin) şi monegascul Charles Leclerc s-au clasat pe primele două locuri. La Bahrain, Ferrari a mai făcut dopietta și în 2010 prin Fernando Alonso și Felippe Massa.

Următoarea etapă din Formula 1 va avea loc săptămâna viitoare, duminică, 27 martie, în Arabia Saudită.

Sursa foto Facebook F1