Victorie imensă pentru Max Verstappen la Monaco

Max Verstappen domină și câștigă Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, fiind completat pe podium de Carlos Sainz de la Ferrari și de pilotul de la McLaren Lando Norris. Olandezul preia cu această ocazie conducerea în clasamentul piloților pentru prima dată în carieră, după ce Lewis Hamilton a terminat cursa pe o dezamăgitoare poziție a 7-a, informează formula1.com. Eroul local și deținătorul unui pole position fenomenal după calificări, Charles Leclerc de la Ferrari, a ratat plecarea din cauza unei probleme tehnice.

Pornind practic în funte după incidentul monegascului, Verstappen l-a depășit repede pe Valtteri Bottas de la Mercedes pe linia de pornire, nemaicedând conducerea cursei decât pentru opririle la pit stop, terminând cele 78 de tururi cu un timp de 1:38:56.820.

În această zi nefericită pentru campionii mondiali de la Mercedes, Hamilton nu a reușit decât clasarea pe poziția a 7-a, aceeași de pe care a și plecat în cursă, pierzând locul 1 în favoarea lui Verstappen care acumulează acum 105 puncte, cu 4 mai multe decât britanicul. Al doilea pilot al echipei, finlandezul Bottas a fost forțat să se retragă din cauza unei roți blocate la schimb și alimentare. Fostul leader Hamilton a declarat după terminarea ostilităților că “team-ul nu-și mai poate permite să realizeze o astfel de cursa slabă pe tot parcursul sezonului”.

Carlos Sainz Jr salvează ziua pentru Scuderia Ferrari obținând primul său loc pe podium, pe poziția a doua, Lando Norris primește puncte prețioase de pe 3, iar strategia sclipitoare a Red Bull Racing îi permite lui Sergio Perez să urce de pe 8 pe 4, după opririle la boxe.

Sebastian Vettel de la Aston Martin a procedat în mod similar terminând pe 5, în cea mai bună clasare a sa și a echipei sale din acest an, păstrându-și și recordul personal de a nu puncta sub locul 5 la niciun grand prix de principat la care a trecut linia de sosire. Pierre Gasly de la Alpha Tauri a rezistat pe 6 atacurilor supăratului Hamilton, acesta din urmă consolându-se totuși cu 1 punct bonus pentru cel mai rapid tur de pistă, după o a doua oprire la boxe.

Lance Stroll a plecat de pe 13, dar a finalizat la Monte Carlo pe 8, spre bucuria coechipierilor de la Aston Martin. Acesta a fost urmat de Esteban Ocon de la Alpine, în timp ce Antonio Giovinazzi a furnizat cu emoție primul punct din campionat pentru Alfa Romeo.

Clasament piloți updatat:

 1. Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) = 105 puncte
 2. Lewis Hamilton (Mercedes) = 101 puncte
 3. Lando Norris (McLaren Mercedes) = 56 puncte
 4. Valtteri Bottas (Mercedes) = 47 puncte
 5. Sergio Peres Red Bull Racing Homnda) = 44 puncte
 6. Charles Leclerq (Ferrari) = 40 puncte
 7. Carlos Sainz (Ferrari) = 38 puncte
 8. Daniel Ricciardo (McLaren Mercedes) = 24 p
 9. Pierre Gasly (AlphaTauri Honda) = 16 p
 10. Sebastian Ocon (Alpine Renault) = 12 p

Clasament constructori la zi:

 1. Red Bull Racing Honda = 149 puncte
 2. Mercedes= 148 puncte
 3. McLaren Mercedes = 80 puncte
 4. Ferrari = 78 puncte
 5. Aston Martin Mercedes = 19 opuncte
 6. Alpha Tauri Honda= 18 puncte
 7. Alpine Renault = 17 puncte
 8. Alfa Romeo Racing Ferrari= 1 punct

Sursa text și foto formula1.com&facebook/f1

Coming Soon
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?