Verstappen obține în Austria a treia sa victorie consecutivă și a cincea pentru Red Bull Honda

Max Verstappen a obținut la Marele Premiu de Formula 1 al Austriei de duminică, 4 iulie, al doilea grand slam din carieră bifând atât pole position, cel mai rapid tur de pistă cât și conducerea întregii curse, de la început până la final. Olandezul aduce astfel pentru constructorul japonez Honda cea mai lungă serie de victorii consecutive, 5 la număr, de când Ayrton Senna și Alain Prost triumfau cu McLaren în primele 11 grand-prix-uri ale sezonului 1988, anunță formula1.com.

Spre deosebire de cursa din Styria de săptămâna trecută, Verstappen nu a întâmpinat niciun pericol din spate, permițându-și chiar și o extra oprire la stand-uri, cu 10 tururi înainte de final. A revenit apoi pentru cel mai rapid pentru extra punctul cuvenit și realizarea unei curse perfecte de 71 de tururi dominate total, cu un timp final de 1:23:54.543, în fața unei imense tribune portocalii venită să-l susțină și să se bucure împreuna de a 3 victorie consecutivă.

Rivalul din campionat Lewis Hamilton a pierdut poziția secundă în favoarea coechipierului de la Mercedes Valtteri Bottas și a lui Lando Norris de la McLaren, deși revenise de pe 4, din cauza unor probleme la aerodinamica monopostului, ajungând astfel de la 18 la 32 de puncte în spatele leader-ului clasamentului general. Norris termină pentru a treia oară în 2021 pe poziția a treia a podiumului, fiind-ui acordat și premiul de Pilotul zilei, în ciuda faptului că nu a reușit depășirea lui Bottas și a penalizării de 5 secunde primite pentru scoaterea lui Sergio Perez în afara pistei. Același pilot de la Red Bull Racing a primit la rîndul său penalizari similare pentru aceeași manevră neregulamentară, forțându-l pe Charles Leclerq să intre pe pietriș, de 2 ori și pierzând astfel poziția a 5-a chiar în favoarea celuilalt pilot de la Ferrari, Carlos Sainz.

Daniel Ricciardo de la McLaren, Ferrari-ul lui Leclerq, Pierre Gasly de la Alpha Tauri și Fernando Alonso de la Alpine completează top 10, spaniolul depâșindu-l pe britanicul George Russell chiar în penultimul tur al cursei, cand ar fi putut aduce primul său punct și al echipei Williams.

În spate, în ultimul tur, Raikkonen de la Alfa Romeo  îl acroșează pe Sebastian Vettel de la Aston Martin în disputa pentru poziția a 12-a, completând lista evenimentelor de pe Red Bull Ring.

Clasament piloți updatat:

 1. Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) = 182 puncte
 2. Lewis Hamilton (Mercedes) = 150 puncte
 3. Sergio Perez (Red Bull Racing Honda) = 104 puncte
 4. Lando Norris (McLaren Mercedes) = 101 puncte
 5. Valtteri Bottas (Mercedes) = 92 puncte
 6. Charles Leclerq (Ferrari) = 62 puncte
 7. Carlos Sainz (Ferrari) = 60 puncte
 8. Daniel Ricciardo (McLaren Mercedes) = 40 p
 9. Pierre Gasly (AlphaTauri Honda) = 39 p
 10. Sebastian Vettel (Aston Martin Mercedes) = 30 p

Clasament constructori la zi:

 1. Red Bull Racing Honda = 286 puncte
 2. Mercedes  = 242 puncte
 3. McLaren Mercedes = 141 puncte
 4. Ferrari = 122 puncte
 5. Alpha Tauri Honda = 48 puncte
 6. Aston Martin Mercedes = 44 puncte
 7. Alpine Renault = 32 puncte
 8. Alfa Romeo Racing Ferrari = 2 puncte

Sursa text și foto formula1.com

Coming Soon
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?