Verstappen își mărește avantajul față de Hamilton în Campionatul de Formula 1

Olandezul Max Verstappen reușește cea de-a 4-a victorie din 8 curse în acest sezon și în același timp își mărește avantajul față de britanicul Lewis Hamilton la 18 puncte în Clasamentul General al Piloților. De asemenea, este pentru prima oară din 2013 când Red Bull Racing Honda înregistrează 4 victorii consecutive, în urma triumfurilor de la Monaco, Azerbaidjan, Franța și Stiria-Austria, duminică, chiar pe circuitul de acasă.

Așa cum era de așteptat, Grand Prix-ul regiunii Stiria, cu capitala la Graz, din sud-estul Austriei i-a avut protagoniști pe principalii candidați la titlul sezonului Max Verstappen și multiplul campion Lewis Hamilton, de la Mercedes. Olandezul de la Red Bull a profitat de ascendentul moral al câștigării Marelui Premiu al Franței de duminica trecută, a obținut pole-position-ul în calificări, a dominat cursa austriacă de la cap la coadă și s-a impus în defavoarea lui Hamilton, care a terminat pe 2 frustrat și fără raspunsuri pentru eșec, dar cu punctul bonus pentru cel mai rapid tur de pistă.

Al doilea pilot de la Mercedes, finlandezul Valteri Bottas a reușit a doua clasare pe podium de la Marele Premiu al Spaniei, recuperând de pe 5 și încheind inaintea secundului de la Red Bull, Sergio Perez.

Lando Norris de la McLaren face o cursă bună și se situează pe 5, exact ca anul trecut, în același loc și aceeași țară. Acesta este urmat pe grila finală de piloții de la Scuderia Ferrari Carlos Sainz și Charles Leclerq care și-au mai revenit puțin după etapa de coșmar din Franța, unde nu au punctat deloc.

Lance Stroll termină al 8-lea pentru Aston Martin în timp ce Fernando Alonso și Yuki Tsunoda completează top-ul 10 al cursei. Kimi Raikkonen iese pe 11 înaintea lui Sebastian Vettel pe Aston Martin și a lui Daniel Ricciardo pe McLaren. George Russel a fost obligat să abandoneze forțat, dupa ce a rulat mare parte a cursei pe a 8-a pozișie, în timp ce Pierre Gasly a ieșit în primul tur de pistă, după un acroșaj cu Leclerq.

La final, mica aroganță de la trecerea victorioasă a liniei de sosire de către Verstappen, când pilotul de 23 de ani a scârțîit cauciucurile chiar în dreptul standurilor echipei sale în delir, nu a fost bine primită de directorul cursei Michael Masi din partea Federației Internaționale de Automobilism. Conform skysports.com, acesta a avertizat echipa Red Bull că un astfel de gest nu va mai fi tolerat, mai ales că în spate cursa era încă în desfășurare.

 

Clasament piloți updatat:

 1. Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) = 156 puncte
 2. Lewis Hamilton (Mercedes) = 138 puncte
 3. Sergio Perez (Red Bull Racing Honda) = 96 puncte
 4. Lando Norris (McLaren Mercedes) = 86 puncte
 5. Valtteri Bottas (Mercedes) = 74 puncte
 6. Charles Leclerq (Ferrari) = 58 puncte
 7. Carlos Sainz (Ferrari) = 50 puncte
 8. Pierre Gasly (AlphaTauri Honda) = 37 p
 9. Daniel Ricciardo (McLaren Mercedes) = 34 p
 10. Sebastian Vettel (Aston Martin Mercedes) = 30 p

Clasament constructori la zi:

 1. Red Bull Racing Honda = 252 puncte
 2. Mercedes  = 212 puncte
 3. McLaren Mercedes = 120 puncte
 4. Ferrari = 108 puncte
 5. Alpha Tauri Honda = 46 puncte
 6. Aston Martin Mercedes = 44 opuncte
 7. Alpine Renault = 31 puncte
 8. Alfa Romeo Racing Ferrari = 2 puncte

Sursa text formula1.com; foto RedBullRacing facebook

Coming Soon
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?