Tampa Bay Lightning câștigă NHL Stanley Cup pentru a doua oară consecutiv

Meciul cu numărul 5 al finalei cu Montreal Canadiens a adus trofeul NHL Stanley Cup pentru al doilea an la rând în Florida, pentru echipa Tampa Bay Lightning. Ultimii care mai reușiseră o performanță similară cu dublă consecutivă fuseseră Pitsburgh Penguins în 2016-2017.

După ce Montreal a reușit să câștige meciul cu numărul 4 în prelungiri și să trimită seria în decisiv la Tampa, meciul din noaptea trecută, 07 iulie 2021, a fost cel mai echilibrat al finalei, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Ross Colton în repriza a doua a meciului, hocheist care nu a făcut altceva decât să trimită pucul în poartă, după ce a fost găsit excelent de David Savard.

Pentru prima oară într-o finală de Cupa Stanley din 1993, Montreal Canadiens nu a avut succes în a-și adăuga în palmares cea de a 25-a Cupă Stanley. Cu toate acestea, echipa canadiană a depășit așteptările tuturor cu această calificare în finală, după ce aproape toți specialiștii fenomenului considerau divizia canadiană ca fiind cea mai slabă din acest sezon și nimeni nu dădea vreo șansă în playoff echipelor venite de acolo, notează eurosport.ro

Trofeul Conn Smythe, acordat pentru cel mai bun jucător din playoff, i-a revenit lui Andrei Vasilevskiy, portarul celor de la Tampa Bay Lightning. Ultima dată când un portar a primit acest titlu a fost în 2012, când Jonathan Quick reușea să câștige Cupa Stanley cu Los Angeles Kings.

Atacantul vedetă Nikita Kucherov a reprezentat și el un factor decisiv în victoria team-ului condus de căpitanul Steven Stamkos. Rusul a terminat postsezonul cu o zestre de 32 de puncte, 8 goluri si 24 de assist-uri, în contextul în care a ratat majoritatea sezonului regulat din cauza unei operații la șold.

După ce anul trecut a câștigat trofeul într-o arenă goală, la mii de kilometri depărtare de casă, Tampa Bay Lightning reușește acum să își adjudece Cupa Stanley pe propria arenă, în fața a peste 16.000 de fani, a familiilor și prietenilor locali. Aceasta este cea de a treia Cupă Stanley pentru echipa din Florida, care a izbutit să câștige pentru prima oară trofeul în anul 2004.

 

Sursa text și foto eurosport.ro