Start în noul sezon european de raliuri pentru Tempestini și Itu

Campionii naționali absoluți la raliuri, Simone Tempestini și Sergiu Itu, încep astăzi, vineri, 11 martie o nouă aventură în Campionatul European de Raliuri, iar pentru sezonul 2022 și-au propus o clasare la vârful clasamentului.

După ce în ediția precedentă a FIA ERC, cei doi au obținut, în premieră, victorii pe probe speciale, pentru anul acesta, obiectivul este unul măreț. „Vrem să debutăm cu dreptul și să ne clasăm pe podium la finalul raliului”, a spus Tempestini, de șase ori campion național.

Primul examen va fi la finalul acestei săptămâni, la Fafe, în Portugalia, raliu unde echipajul legitimat la Napoca Rally Academy a impresionat în 2021, în primele șase probe speciale clasându-se în 5 dintre ele pe podium, însă a abandonat din cauza unor probleme tehnice. De asemenea, pe PS6, cea mai lungă, clujenii au fost cei mai rapizi, devansând nume precum Andreas Mikkelsen, Alexey Lukyanuk sau Dani Sordo.

„Fafe este unul dintre traseele noastre preferate și abia așteptăm să înceapă competiția”, au adăugat sportivii români.

La ediția din acest an a Rally Serras de Fafe s-au înscris un total de 79 de echipaje, dintre care 39 vor concura exclusiv pentru ERC. Vicecampionul continental en-titre, spaniolul Efren Llarena este considerat favorit pentru a se impune, iar imediat după acesta, se află un pluton format din Tempestini, ungurul Norbert Herczig, italianul Simone Campedelli și spaniolul Nil Solans.

Raliul din Portugalia, care va deschide sezonul de 8 etape al Campionatului European de Raliuri, va avea un total de 17 probe speciale pe o lungime de aproape 200 de kilometri.

 

sursa text si foto FRAS.ro