Spectacol pe teren, spectacol şi în tribune. Rapid învinge FCSB în derby şi urcă pe podiumul Ligii 1.

O nouă victorie pentru giuleşteni în Liga 1. Formaţia antrenată de Mihai Iosif a câştigat cu 1-0 în faţa rivalilor de la FCSB, ieri, duminică, 15 august, în zi de sărbătoare.

În minutul 39, după o centrare venită din partea dreaptă, Vinicius a încercat să respingă balonul dar a reluat în proprie poartă, pentru singurul gol al meciului.

„Un lucru extraordinar, sunt fericit. Le-am spus jucătorilor înainte de meci că este un privilegiu în viaţă de a face oamenii fericiţi, pe care nu îl are oricine. Felicit jucătorii din tot sufletul şi mulţumesc celor care au cântat neîncetat 95 de minute şi au arătat ce forţă sunt în România”, a declarat Mihai Iosif, tehnicianul celor de la Rapid București.

În faţa a peste 30000 de oameni a fost spectacol total pe Arena Naţională. Fanii celor două formaţii istorice au creat o atmosferă electrizantă în tribune.

Începutul jocului a fost sub semnul echilibrului, iar prima mare ocazie de gol a apărut la jumătatea primei reprize, când căpitanul Rapidului, Cristian Săpunaru,  a reluat peste transversală de la 20 de metri de poartă.

La pauză, Dinu Todoran a făcut 3 schimbări, două în compartimentul ofensiv, prin introducerea lui Mamut şi Moruţan şi una în defensivă, Alexandru Creţu fiind înlocuit de Cristea.

În repriza secundă, Florinel Coman a avut cea mai mare ocazie pentru FCSB, dar portarul Rapidului a salvat mingea de sub transversală. Minutul 84 a adus o altercaţie între Claudiu Belu-Iordache şi Sorin Şerban dar Antonio Sefer a reacţionat violent. În urma acestui incident, Şerban şi Şefer au fost eliminaţi.

Ultima mare ocazie a meciului a fost lovitura liberă executată de Florin Tănase în minutul 92. Această victorie este primul succes al Rapidului într-un derby, după o pauză de 6 ani. Rapid este singura echipă din Liga 1 care nu a primit gol în acest debut de sezon.

După 5 etape disputate până acum, Rapid se situează pe poziția secundă a campionatului, cu 13 puncte, la doar 2 lungimi de liderul CFR Cluj, în timp ce FCSB este clasată pe locul 4, cu 8 puncte.

  • Rapid (sistem 4-3-3): Moldovan – Belu Iordache, Săpunaru, Dr. Grigore, Junior Morais – Crepulja, Albu, Pănoiu (Sefer) – Carnat (Goge), Bălan (Dandea), Hlistei (Moise).
  • FCSB (sistem 4-3-3): Vlad – V.Creţu, Al. Creţu (Cristea),Vinicius, Şerban – Olaru (Moruțan), Ov. Popescu (Mamut), Tănase – Cordea, Popescu, Fl. Coman (Dumiter). 

Autor text: Mihai Gherghilescu