Simona Halep revine la nivel înalt dar pierde finala Transylvania Open, Irina Bara câștigă la dublu

Simona Halep, principala favorită și preferata locală, a fost învinsă de Anett Kontaveit cu 6-2, 6-3, în finala turneului Transylvania Open (WTA 250), găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca, în perioada 23- 31 octombrie 2021.

Estonianca Kontaveit (25 ani, 14 WTA), a doua favorită a turneului, a obţinut victoria categoric, după 1 oră şi 10 minute, frumosul și emoționantul succes asigurându-i calificarea la Turneul Campioanelor de la final de an, conform digisport.ro

Simona Halep a fost extrem de nervoasă în timpul meciului, urlete și lovituri cu racheta de pământ apărând des ca manifestări de nemulțumire și descărcare a emoțiilor negative. Totuși, campioana noastră a reușit un salt fizic și calitativ de excepție în cadrul parcursului clujean, trecând peste ieșirea din formă, peste anul fără participarea la competiții sau peste dureri musculare sau de spate, după cum au declarat membri ai echipei sale. Apoi, ea a postat totuși un mesaj pe contul personal de Twitter, în care și-a felicitat adversara, dar și pe organizatorii turneului.

“Felicitări, Anett, pentru un turneu incredibil! Mă bucur că te-ai calificat la Turneul Campioanelor după de ai muncit din greu în ultimele săptămâni și îți urez succes acolo! Mulțumesc organizatorilor de la Transylvania Open pentru acest eveniment minunat, pentru munca depusă în spatele cortinei și pentru că toată lumea s-a simțit ca acasă la Cluj. Mulțumiri speciale directorului turneului, Patrick Ciorcilă, care a făcut o treabă excelentă. În final, dar nu în ultimul rând, mulțumesc echipei mele, plec de la Cluj cu un zâmbet uriaș pe față, dar și cu un trofeu.”, a scris Simona Halep.

Pentru Simona Halep (30 ani, 18 WTA) a fost prima sa finală din acest an şi a 40-a din carieră la simplu, bilanțul fiind de 22 câştigate şi 18 pierdute.

Halep a primit un cec de 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce Kontaveit a fost recompensată financiar cu 29.200 dolari şi 280 de puncte WTA.

Irina Bara și Ekaterine Gorgodze sunt campioanele probei de dublu de la Transylvania Open

Perechea Bara/ Gorgodze a câștigat finala de dublu după 4-6, 6-1, 11-9 cu Aleksandra Krunic și Lesley Pattinama Kerkhove, favoritele numărul 2 ale competiției. Irina și Ekaterine reușesc, astfel, să câștige primul lor turneu WTA împreună – o realizare importantă, cu atât mai mare pentru Irina, care își trece în cont primul turneu la acest nivel chiar acasă, notează website-ul oficial al turnelului transylvaniaopen.ro

Irina și Ekaterine au trecut, în drumul către acest titlu, de echipele Mona Barthel/ Anna-Lena Friedsam (7-5, 6-2), Ekaterina Yashina/ Alena Fomina (7-5, 6-3), Irina Begu/ Andreea Mitu (6-3, 2-6, 10-7) și de Krunic/ Pattinama Kerkhove în finală.

 

Sursa info și foto digisport.ro & transylvaniaopen.ro

 

Coming Soon
Va mai câștiga Simona Halep un alt turneu de Grand Slam în cariera sa, după Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019)?
Va mai câștiga Simona Halep un alt turneu de Grand Slam în cariera sa, după Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019)?
Va mai câștiga Simona Halep un alt turneu de Grand Slam în cariera sa, după Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019)?