Serie A – etapa XXIX – O singură victorie pentru Torino în ultimele 29 de partide de campionat contra eternilor rivali Juventus

Sâmbătă, 3 Aprilie 2021 este o zi specială în calendarul fotbalului italian, întrucât astăzi se vor disputa toate meciurile etapei din Serie A, un program neobișnuit față de obișnuita împărțire a partidelor pe durata a mai multor zile, cauzată de sărbătorirea Paștelui catolic din ziua imediat următoare.

Cea mai interesantă partidă a rundei este totodată și derby-ul orașului Torino, între gazdele de la AC și oaspeții mult mai tritrați de la Juventus. Confruntarea din această seară (ora 19:00) are o istorie lungă, plină de orgolii nemăsurate, pasiuni duse la extrem pentru culorile favorite și de-a lungul căreia s-au înregistrat nenumărate momente de controversă între reprezentanții celor 2 echipe, fie ei jucători, sau chiar conducători ai celor 2 cluburi.

Penultima dispută a rundei va pune față în față 2 formații aflate în momente dificile, cu care nu și-au obișnuit fanii în ultimele sezoane.

Pe de o parte, AC Torino are un sezon mai mult decât modest până acum, ocupând poziția a 17-a cu 23 de puncte acumulate în 27 de etape (au un meci mai puțin jucat în comparație cu restul combatantelor). În contrast cu edițiile anterioare de campionat, în care ‘Il Toro’ nu emitea pretenții pentru un loc care să le permită o participare într-o cupa europeană, însă nici nu aveau emoții în ceea ce privește o retrogradare în eșalonul secund al fotbalului Italian, sezonul acesta este unul mai mult decât cenușiu pentru suporterii echipei, aceștia sărbătorind până acum doar 4 victorii. O situație din care vulcanicul președinte Urbano Cairo speră să scoată clubul cât mai repede posibil, pentru această declarându-și în nenumărate rânduri sprijinul necondiționat pentru actualul technician pe care îl are drept angajat, Davide Nicola.

De cealaltă parte, Juventus Torino se află și ea într-un moment delicat în campionat, ‘La Vecchia Signora’ ocupând un dezamăgitor loc 3, la 4 lungimi de locul 2 și la alte 10 lungimi de locul 1. Actuala situație se explică în principal prin pierderea a nenumărate puncte cu echipele din partea a doua a campionatului, campioana ultimelor 9 editiii de campionat înregistrând printre altele remize sau chiar înfrângeri cu codașele Crotone sau Benevento. Mai mult decât atât, în pauza pentru meciurile internaționale ale echipelor naționale care tocmai s-a încheiat, 3 dintre jucătorii piemontezilor – Arthur, McKennie și Dybala – au fost implicați într-un scandal intern, în urma căruia au fost amendați și excluși din lotul echipei pentru derby-ul de azi.

În ceea ce privește efectivele celor 2 echipe, oaspeții par a se confrunta cu mai multe probleme de lot. Pe lângă cei 3 menționați mai sus, campionii nu se vor putea baza nici pe Buffon (suspendat), Demiral (accidentat) și Bonucci (testat pozitiv COVID-19). În aceste condiții, ‘povara’ marcării unui gol/unor goluri în acesta seară, va pica din nou tot pe umerii lui Cristiano Ronaldo, portughezul traversând și el un sezon deceptionant în plan personal, în urmă unei noi eliminări premature din Champions League, cu toate că el este încă cel mai bun marcator din Serie A.

Gazdele sunt mai norocoase din acest punct de vedere, neputându-se baza decât pe una dintre piesele sale importante din defensivă, și anume camerunezul Nicolas N’Kolou, încă nerefacut în urma unei accidentări mai vechi. În ofensivă, antrenorul Nicola se va baza din nou pe eternul Andrea Belotti, goalgetter-ul din ultimii ani ai visiniilor și aflat într-o puternică revenire de formă, ajutat de către paraguayanul Sanabria.

Acestea fiind spuse, așteptăm o confruntare încrâncenată care se va încheia (sperăm noi) cu cât mai multe goluri marcate în cele 2 porți.

Formații probabile, conform gazzetta.it

 • AC Torino (4-4-2): Sirigu – Izzo, Buongiorno, Bremer, Ansaldi – Rincon, Mandragora, Baselli, Murru – Sanabria, Belotti
 • Juventus (3-5-2): Szczesny – De Ligt, Chiellini, Alecsandro – Cuadrado, Ramsey, Betancour, Danilo, Chiesa – Morata, Ronaldo

Celelalte partide din Campionatul Italiei:

 • AC Milan – Sampdoria (ora 13:30)
 • Atalanta – Udinese (ora 16:00)
 • Benevento – AC Parma
 • Cagliari – Hellas Verona
 • Genoa – Fiorentina
 • Lazio – Spezia
 • Napoli – Crotone
 • Sassuolo – AS Roma
 • Bologna – Inter (ora 21:45)

Sursa foto: acefootball.com