România adună 7 puncte din 9 în ultimele trei meciuri și speră la Mondial

După victoriile frumoase de săptămâna trecută, 0-2 în Islanda, goluri marcate după pauză de Dennis Man și Stanciu și triumful de pe Arena Națională, același scor 2-0 contra Liechtenstein, prin punctele semnate în prima parte de Toșca și Manea, Naționala de Fotbal a României a obținut o remiză în Macedonia de Nord, 0-0. In fața a aproximativ 6,000 spectatori, am asistat la Skopje la o partidă dominată de gazde, tactica noastră fiind preponderent contra-atacul. Acum, tricolorii noștri au o mare șansă de a prinde locul 2 în grupa J, astfel având posibilitatea de a accede în play-off-ul de calificare la Mondialul de anul viitor din Qatar.

Chiar inainte de meciul disputat la ora 21.45, băieții lui Mirel Rădoi au primit o veste mare și dătătoare de mari speranțe: Armenia, locul secund în grupă, a făcut doar egal, 1-1, acasă, cu Liechtenstein, lanterna grupei.

Fără compartiment ofensiv disponibil, după ce Alibec și Drăguș s-au accidentat în ultima săptămână, iar Ianis Hagi a fost depistat pozitiv covid-19, selecționerul a țintit cu siguranță o remiză aseară, pe care, grație în primul rând portarului Niță, a obținut-o. Prima reprezentativă a fost dominată clar de Macedonia de Nord, însă scopul a fost atins, naționala întorcându-se cu un punct care poate face diferența la finalul grupei, conform eurosport.ro

România rămâne pe locul 3 în grupă, dar distanța față de Armenia se păstrează: un singur punct distanță. Macedonia de Nord e pe 4, dar pare să aibă o șansă în plus față de Armenia în lupta pentru poziția secundă. Germania s-a impus la scor în Islanda, 0-4 (marcatori Gnabry, Rudiger, Sane și Werner) și cu 5 victorii și o înfrângere (contra adversarei României de azi) e lider și, în mod normal, nu va mai pierde șefia grupei.

Deși după înfrângerile cu Germania și Armenia se părea că nu vom mai avea vreo șansă la locul secund, Chiricheș și ai lui au o șansă importantă să termine pe 2 în acest context. Tricolorii sunt avantajați de program, urmând a juca mai departe în Germania, pe 8 octombrie și contra Armeniei, la București, pe 11 octombrie. Ultimele două partide din grupă vor fi contra Islandei acasă, pe 11 noiembrie și a Liechtensteinului, în deplasare, pe 14 noiembrie. Ultimele 2 selecționate sunt echipe fără obiectiv, așa că teoretic nu ar trebui să ne opună rezistență.

În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare în grupă este golaverajul. La acest capitol, tricolorii au +3, în timp ce ocupanta locului secund, Armenia, are -2. Macedonia de Nord stă cel mai bine la acest aspect (+5). Armenia întâlnește în ultimele două partide Macedonia de Nord și Germania, astfel că îi va fi greu să revină în calculele calificării, mai ales dacă România o va învinge în toamnă.

Următoarea etapă, în grupa noastră (J)/ 08 octombrie 2021

  • Germania – România
  • Liechtenstein – Macedonia de Nord
  • Islanda – Armenia

Clasament Grupa J, după runda a VI-a

  1. Germania = 15 puncte
  2. Armenia = 11 puncte
  3. România = 10 puncte
  4. Macedonia de Nord = 9 puncte
  5. Islanda = 4 puncte
  6. Liechtenstein = 1 punct
Coming Soon
Tu cine crezi că este de vină pentru eșecurile Naționalei României în ultimii 20 de ani?
Tu cine crezi că este de vină pentru eșecurile Naționalei României în ultimii 20 de ani?
Tu cine crezi că este de vină pentru eșecurile Naționalei României în ultimii 20 de ani?