Robert Glință medaliat de 2 ori la Campionatul European de Înot în Bazin Scurt

Robert Glință a obținut vineri, 05 noiembrie, o nouă medalie la Campionatele Europene de Natație în Bazin Scurt de la Kazan, Rusia, desfășurat în perioada 02-07 noiembrie 2021. După ce a obținut medalia de bronz în urmă cu câteva zile în proba de 50m spate, Robert a cucerit și medalia de argint în proba de 100m spate, anunță eurosport.ro

Ne bucurăm de o nouă medalie pentru Robert Glință la Campionatul European de Natație în Bazin Scurt (25 m). Înotătorul român de 24 de ani a obținut al doilea timp al probei de 100 de metri spate, fiind cronometrat cu 49,31 secunde, cu 18 sutimi mai multe decât rusul Kliment Kolesnikov, cel care a obținut medalia de aur acum, dar și la ediția precedentă, cea din 2019, de la Glasgow, Scoția.

După primii 50 de metri, Robert Glință a întors primul, dar înotătorul rus a forțat pe final și a obținut prima poziție în proba în care pe locul al treilea a terminat înotătorul din Grecia Apostolos Christou, cronometrat cu 49,87 secunde.

Pentru Robert, aceasta este a doua medalie obținută în Rusia, după ce miercuri, înotătorul legitimat la Dinamo a obținut medalia de bronz în proba de 50 de metri spate, obținând și un nou record la nivel național, fiind cronometrat cu 22,74 secunde.

Medalia de aur i-a revenit la mijloc de săptămână rusului Kliment Kolesnicov, 21 de ani, cu 22.47, nou record al competiţiei. Pe locul al doilea s-a clasat italianul Michele Lamberti, aniversatul zilei, cu 22.65. Lamberti a împlinit chiar in acea zi 21 de ani și și-a făcut un cadou pe care nu-l va uita prea curând. Glinţă a intrat în finală cu al şaselea timp, 23.13, el îmbunătăţindu-şi mult performanţele la această ediţie a CE de la serii (23.23) la finală.

 

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 m liber cu cel mai bun timp

 

Celălalt înotător legitimat la CS Dinamo, David Popovici, a ratat prezența în semifinale Campionatului European din cauza unei erori rar întâlnite. Acesta a concurat marți în seriile probei de 400 de metri liber, dar calculat greșit distanța și s-a oprit din înotat când mai avea de parcurs 50 de metri, timpul obținut la reluare nefiind suficient pentru calificarea mai departe.

Popovici a obținut vineri după-amiază calificarea în finala probei de 200 de metri liber, înotătorul de 17 ani reușind o cursă foarte bună, fiind cronometrat cu 1:43,08, fiind ferm hotărât să uite evenimentul neplăcut din startul competiției.

Timpul obținut de David Popovici este cel mai bun din cadrul semifinalelor, acesta fiind și unul dintre favoriții la o medalie.

Finala probei de 200 de metri liber în care va participa și David Popovici este programată sâmbătă, 06 noiembrie, în a doua parte a zilei.

Conform Federaţiei Română de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), țara noastră este reprezentată la Campionatul European de Natație în Bazin Scurt de la Kazan de 4 sportivi: Robert Glinţă, David Popovici, Alexandra Dobrin şi Vlad Stancu. Se afla în Rusia și arbitrii Dan Ardelean şi Marius Mihai Grigore.

 

sursa text &foto eurosport.ro; pagina Facebook FRNPM