Rafael Nadal câștigă turneul de la Roma, după ce îl bate pe Djokovic în finală

Rafael Nadal a demonstrat încă o dată că este cel mai bun jucător din lume pe zgură, notează eurosport.ro. Ibericul l-a învins în 3 seturi (7-5, 1-6, 6-3) pe Novak Djokovic în finala Turneului de la Roma „Internazionali BNL d‘Italia”, desfășurat în perioada 8-16 mai 2021, la capătul unui meci fantastic ce a durat 2h49.

După meci, Nadal a recunoscut că a avut parte și de noroc la turneul din capitala Italiei, referindu-se în special la meciul cu Denis Shapovalov din optimi, când canadianul a avut 2 minci de meci.

“Am avut noroc în unele momente, mai ales împotriva lui Shapovalov. Dar cred că am făcut un turneu bun. Am jucat din ce în ce mai bine, găsindu-mi ritmul pe zgură. Este uimitor să câștig din nou aici. Am acest trofeu în mâini pentru a zecea oară. Este ceva imposibil de imaginat, dar s-a întâmplat.”a declarat Nadal la final.

De asemenea, prin această a 10-a victorie de la Roma, Nadal mai bifează un turneu la care are cel puțin 10 titluri câștigate, după Roland Garros (13), Barcelona (12) și Monte Carlo (11), fiind și la acest capitol peste marii săi rivali din circuit.

Roger Federer are câte 10 titluri la Halle și Basel, în timp ce Novak Djokovic nu a câștigat niciun turneu de 10 ori în carieră. Sârbul are cele mai multe succese la Australian Open, unde a triumfat de 9 ori.

În confruntările directe dintre Nadal și Djokovic, primul reduce diferența la doar 1 singură victorie, scorul dintre cei 2 fiind acum de 29-28 pentru Djokovic, în urma acestui al 57-lea capitol al acestei frumoase rivalități, tranșat în favoarea Regelui Zgurei.

Nadal ajunge prin triumful din capitala Italiei la cota 36 de turnee ATP Masters 1000 câștigate în carieră, egalându-l pe oponentul de acum Djokovic, în timp ce Roger Federrer a cucerit doar 28 titluri.

În clasamentul general masculin ATP, Djokovic își păstrează poziția de leader absolut cu 11,063 de puncte, pe locul II se situează rusul Daniil Medvedev cu 9,793 puncte, în timp ce spaniolul Nadal ocupă treapta a III-a adunând 9,630 puncte. Urmează austriacul Dominic Thiem cu 8,445 puncte și grecul Stefanos Tsitsipas, 7,430 puncte, Federrer aflându-se pe 8 cu 5,605 puncte.