Naționala de handbal a României s-a calificat la Campionatul Mondial din Spania

România a câștigat cu scorul 35 – 20 și returul contra naționalei Macedoniei de Nord de la Skopje după ce handbalistele noastre au învins și în prima manșă la o diferență de 11 goluri, 33 – 22. Reușind per total scorul general foarte impunator de 68-42, în dauna unui adversar de baraj destul de modest, reprezentantele noastre se califică în urma acestui rezultat la Campionatul Mondial de Handbal care va avea loc în Spania, în perioada 2 – 19 decembrie 2021.

După ce Cristinei Neagu și-a adus aportul la această calificare printr-un joc strălucitor și înscrierea a 11 goluri în turul de la București, acum a strălucit Laura Moisă Chiper. Coechipiera de la CSM București a avut un meci retur excelent, reușind nu mai putin de 8 goluri, majoritatea din primele aruncări la poartă. Celelalte marcatoare ale noastre au fost miercuri: Crina Pintea (4), Bazaliu (4), Seraficeanu (4), Iuganu (4), Dincă (3), Pristăvița (2), Neagu (2), Laslo (2), Popa (1), Ostase (1).

Naționala României reușește astfel performanța uimitoare de a participa la toate cele 24 de ediții ale Campionatului Mondial de Handbal Feminin, câștigând până acum 4 medalii, 1 aur, 2 argint si 1 bronz.

Între cele mai valoroase 32 de echipe naționale ale lumii, România se alătură următoarelor reprezentative: Spania (gazda), Olanda (campioana mondială), Norvegia, Franța, Croația, Danemarca (primele 4 clasate la Euro 2020), Cehia, Germania, Ungaria, Muntenegru, Rusia, Austria (venite din preliminarii) .

După acest meci de baraj, selecționerul Adrian Vasile a anunțat că cea mai bună jucătoare a noastră, Cristina Neagu, a hotărât să se retragă temporar de la echipa națională, menționează Hotnews.ro

​”E important să înțelegem cum e să jucăm fără Cristina. Am preferat să le dau minute celorlalte fete. Trebuie să fim mai exacți fără Cristina. Cristina o să facă o pauză de la echipa națională, pentru ceva timp, începând din acest moment. Meciurile de calificare vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie și pentru Campionatul Mondial. Pentru moment, Cristina se va retrage. Toată lumea trebuie să joace și mai bine și vreau să găsesc o echipă și mai bună. Nu este ceva definitiv”, a declarat Adrian Vasile, la conferința de presă.

Naționala României va juca fără Cristina Neagu în preliminariile Campionatului European, contra Austriei și Danemarcei, în această toamnă.

 

Sursa foto Facebook FRH/ Sorin Pană