Medalii frumoase și muncite pentru România la Campionatele Mondiale de Bob pentru Juniori de la Innsbruck

Georgeta Popescu, componentă a lotului olimpic de juniori de bob, a devenit ieri, sâmbătă, 22 ianuarie 2022 vicecampioană mondială de juniori la monobob, in cadrul Campionatelor Mondiale de Juniori de la Innsbruck – Austria. Campioana noastră olimpică de tineret, la Lausanne – Elveția, în 2020, pregătită de antrenorii Cezar Popescu și Dan Scurtu, a terminat acum a doua competiția supremă a junioarelor la monobob, primind medalia de argint.

Românca din Câmpina, care va împlini 20 de ani în aprilie, a încheiat cursa la 20 de sutimi în spatele slovacei Viktoria Cernanska, medaliată cu aur la aceeași categorie, U23. Pe lângă această performanță, în competiția rezervată junioarelor, Georgeta Popescu s-a clasat pe locul 3.

Pe de altă parte, cuplul masculin U23 de bob, Andrei Nica şi Mihai Calancea au ocupat poziția a opta, iar la juniori s-au clasat pe locul 16.

Astăzi, duminică, 23 ianuarie 2022, reprezentantele României  au obținut o noua performanță notabilă pentru viitorul sporturilor de iarna din țara noastră, Medalie de bronz pentru România!

Echipajul de dublu feminin Georgeta Popescu-Antonia Sârbu, componente ale lotului olimpic de juniori și antrenate de aceiași Cezar Popescu și Dan Scurtu, a terminat pe locul trei la Campionatele Mondiale de Juniori de la Innsbruck.

În urmă cu 1 săptămână, pe 15 ianuarie, aceleași fete talentate Georgeta Popescu şi Antonia Sârbu au câştigat medaliile europene de aur, argint şi bronz în urma evoluţiilor de la Campionatele Europene Under-23 de la Winterberg (Germania).

La Europenele de juniori (U26), cele două au ocupat locul secund (din două echipaje), după germancele Maureen Zimmer/Anabel Galander (1:54.62).

În Cupa Europei, Popescu şi Sârbu au ocupat locul patru, la peste două secunde de bronz. În ierarhia generală a Cupei Europei, sezonul 2021-2022, româncele au ocupat locul la treilea, cu 528 puncte.

 

Sursa info și foto Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român