Meciul unei noi generații, România-Germania la Campionatul European Under 21

După performanța notabilă de la ultima ediție a Campionatului European de Fotbal de acum 2 ani, atunci când naționala noastră de tineret antrenată de Mirel Rădoi atingea semi-finalele celei mai importante competiții continentale la acest nivel de vârstă, la mai puțin de 2 ani distanță ne aflăm din nou în fața unui meci la fel de însemnat, care ne-ar putea aduce de această dată în sferturile de finală ale aceleiași competiții.

Conduși acum de pe margine de către goalgetter-ul all time al naționalei mari, Adrian Mutu (35 de goluri, la egalitate cu Gheorghe Hagi), tinerii tricolori vor întâlni în această seară, de la ora 19:00, la Budapesta naționala U21 a Germaniei.

După ce băieții noștri au strâns 4 puncte din primele 2 meciuri (în urma unei remize cu Olanda, 1-1 și a unei victorii cu Ungaria, 2-1), calculele hârtiei sunt destul de simple: pentru a ne califica mai departe, trebuie să obținem fie o victorie în fața acelorași adversari care ne-au oprit acum 2 ani din drumul nostru către finala turneului, fie să obținem un egal cu multe goluri marcate (2-2, 3-3, s.a.m.d.). În acest al doilea scenariu ar urma să mergem împreună mai departe cu Germania pe baza unui clasament în 3, unde golaverajul (mai exact golurile marcate) ar urma să fie luat în calcul ca prim criteriu de departajare, întrucât Olanda a înregistrat 2 remize de 1-1 atât cu noi cât și cu nemții.

În legătură cu cele 2 echipe pe care cei 2 selecționeri le-ar putea alinia în această seară, remarcăm la noi absența a 2 dintre titularii primelor 2 meciuri – căpitanul Marius Marin și atacantul nostru central George Ganea – în ambele cazuri survenind o suspendare pe baza acumulării de cartonașe galbene. De partea cealaltă, nemții se vor baza pe același 11 din partida anterioară cu Olanda. Se remarcă dintre adversari atacantul central Lukas Nmecha (goalgetter-ul din acest sezon al lui Anderlecht Bruxelles), cel mai bun marcator de la această ediție a europeanului, mijlocașul lui VFL Wolfsburg, Bote Baku dar și fostul junior al lui Bayern München, Niklas Dorsch.

Trăgând linie, nu putem fi decât optimiști în ceea ce privește evoluția băieților noștri din acest duel decisiv pentru configurația finală a grupei. Să sperăm la un joc colectiv cât mai agresiv, cu cât mai puține erori defensive și cu un joc ofensiv cât mai eficient. HAI ROMÂNIA!

Echipele probabile, conform digisport.ro:

  • România U21: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu, Boboc – Olaru, Dulca, Ciobanu – Măţan, Petre, Moruţan. Selecţioner: Adrian Mutu
  • Germania U21: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Jakobs – Dorsch, Maier – Baku, Ozcan, Berisha – Nmecha. Selecţioner: Stefan Kuntz

Sursa foto https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial