Max Verstappen câștigă Marele Premiu de Formula 1 de la Imola

Olandezul Max Verstappen de la Red Bull Racing a câștigat Marele Premiu al Italiei de la Imola/ Emilia Romagna, a doua cursă de Formula 1 a sezonului 2021. Podiumul a fost completat de Lewis Hamilton de la Mercedes și Lando Norris pe al său McLaren, într-o cursă care a fost influențată în mare măsură de conditiile meteo, ploaia incepând cu puțin timp înainte de start și menținându-se pe mai mult de jumătate din cele 63 de tururi de pistă.

După ce Hamilton a fost primul la linia de start, în urma celui de-al 99-lea pole position din carieră, izbutit la calificările de sâmbătă, Verstappen s-a dovedit mai iscusit la plecare trecând imediat de pe locul 3 al grilei în fruntea plutonului. Britanicul de 7 ori Campion Mondial a revenit la conducere pentru scurt timp în turul 27, atunci când Verstappen a oprit la boxe, dar a ajuns al doilea după ce a schimbat pneurile și a alimentat la rândul său, mai lent. Urmează turul 31, în care Hamilton face o greșeală rară și iese în decor cu propriul monopost în curba Tosa, dar se redresează și reapare pe pistă pe poziția a 8-a. Nu renunță și recuperează spectaculos deficitul până la final, clasându-se al doilea pe podium și obținând punctul suplimentar și pentru cel mai rapid tur de circuit.

Cursa a fost oprită complet în turul al 35-lea pentru aproximativ jumătate de oră, după un accident dur în care au fost implicați Valtteri Bottas de la Mercedes și George Russell pilot Williams, chiar în celebra curbă Tamburello a Circuitului Internațional Enzo e Dino Ferrari. Din fericire, nimeni nu a fost rănit dar nervii au fost întinși la maximum, raportează website-ul oficial formula1.com. Russel îl acuză pe adversar că ar fi încălcat gentlemen agreement, finlandezul Bottas raspunzând că acțiunea care a provocat accidentul nu a avut nicio logică.

Lando Norris a terminat pe 3, după o avansare senzațională pornită de pe 7, depășind Ferrari-ul lui Leclerq, chiar la restart-ul cursei și lăsandu-l pe monegasc pe 4.

Carlos Sainz Jr trece linia de sosire al 5-lea, în ciuda a două ieșiri pe pietriș, iar Ricciardo punctează pentru McLaren de pe locul 6, chiar de unde a pornit motorul la grila de start.

Kimi Raikkonen a plecat de pe 16 cu a sa Alfa Romeo dar a primit o penalizare de 30 de secunde și a terminat cursa ineficient, chiar dacă recuperat 7 poziții, îngăduind lui Esteban Ocon să adune primele puncte pentru Alpine, de pe 9. Fostul campion Fernando Alonso a pornit de pe 15 și a terminat al 10-lea, iar ocupantul celei de-a doua poziții la start, mexicanul Sergio Perez a trecut linia de sosire al 11-lea, dezamăgit și penalizat și el.

 • Clasament piloți, după cursa de la Imola
 1. Lewis Hamilton = 44 de puncte
 2. Max Verstappen = 43 de puncte
 3. Lando Norris = 27 de puncte
 4. Charles Leclerc = 20 de puncte
 5. Valtteri Bottas = 16 puncte
 6. Carlos Sainz Jr = 14 puncte
 7. Daniel ricciardo = 14 puncte
 8. Sergio Perez = 10 puncte
 9. Pierre Gasly = 6 puncte
 10. Lance Stroll = 5 puncte
 • Clasament constructori, după Imola
 1. Mercedes = 60 de puncte
 2. Red Bull = 53 de puncte
 3. McLaren = 41 de puncte
 4. Ferrari = 34 de puncte
 5. Alpha Tauri = 8 opuncte
 6. Aston Martin = 5 puncte
 7. Alpine = 3 puncte
 8. Alfa Romeo
 9. Williams
 10. Haas

Sursa text și info formula1.com, sursa foto Facebook/Formula1

Coming Soon
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?