Leader-ul mondial WTA Ashleigh Barty câștigă Wimbledon 2021

Ashleigh Barty, leader-ul mondial al WTA, a câștigat ediția 2021 a Wimbledon, celebrul turneu britanic de Grand Slam, cu tabloul feminin desfășurat între 28 iunie – 10 iulie. Australianca s-a impus în finala disputată cu Karolina Pliskova cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-3 la capătul unui meci care a durat 1 oră și 58 de minute de joc. Barty este acum dublă campioană de Grand Slam, după ce în 2019 cucerea în premieră un titlul major de la Roland Garros 2019.

În drumul spre acest triumf, Ashleigh Barty a trecut pe iarba de la All England Club de Carla Suarez Navarro, Anna Blinkova, Katerina Siniakova, Barbora Krejcikova, Ajla Tomljanovic, Angelique Kerber și Karolina Pliskova, pierzând doar 2 seturi, primul chiar în meciul din turul inaugural și al doilea în finala marii competiții. Acesta este al doilea său titlu de Grand Slam, după Roland Garros 2019.

Sportiva va încasa o sumă importantă de bani în urma victoriei de la Londra mai exact 2,4 milioane de dolari, precizeaza eurosport.ro, izbânda fiind cu atât mai meritorie cat ea a venit pe fondul unei accidentări. Leader-ul clasamentului general WTA a dezvăluit într-o discuție cu presa după finală, că a jucat accidentată la Wimbledon. Ashleigh Barty a spus că echipa sa i-a ascuns faptul că pentru accidentarea la șold suferită în timpul turneului de la Roland Garros ar fi avut nevoie de o recuperare de 2 luni. Australianca este, astfel, de părere că victoria din această după-amiază de sâmbătă reprezintă un adevărat miracol.

În urmă cu doar 5 săptămâni, la Roland Garros, Barty a abandonat în turul al doilea, campioana de la Paris din 2019 retrăgându-se în timpul meciului cu Magda Linette, din cauza unor probleme fizice.

Simona Halep nu și-a putut apăra titlul cucerit în 2019 la Wimbledon, ea lipsind de la Grand Slam-ul londonez din această vară din cauza unei accidentări. Imediat după victoria lui Ashleigh Barty, românca i-a transmis felicitări frumoase și sincere prin intermediul rețelelor de socializare

N-aș fi putut fi mai fericită pentru tine, Ashleigh Barty. Felicitări uriașe pentru Wimbledon! Bucură-te de fiecare secundă“, a scris Simona Halep pe contul ei de Twitter.

 

Coming Soon
Va mai câștiga Simona Halep un alt turneu de Grand Slam în cariera sa, după Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019)?
Va mai câștiga Simona Halep un alt turneu de Grand Slam în cariera sa, după Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019)?
Va mai câștiga Simona Halep un alt turneu de Grand Slam în cariera sa, după Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019)?