Handbal feminin- CSM București joacă cu ȚSKA Moscova în sferturile de finală ale Women EHF Champions League pentru accesul in Final 4

După ce în faza grupelor DELO EHF Champions League ediția 2020-2021 (cea mai importantă competiție intercluburi din lumea handbalului european), echipa feminină de handbal a Clubului Sportiv Municipal București a încheiat pe locul 3 în Grupa A, după Rostov-Don și Metz Handball, în faza următoare aceasta a trecut de compatrioatele de la SCM Râmnicu Vâlcea, scor general 54-52, în urma unei evoluții entuziasmante în meciul tur, câștigat în deplasare la Vâlcea cu 33-24. Marcatoarea celor mai multe puncte pentru tigroaice a fost în acel meci Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii, care a înscris în poarta rivalelor de la SCM Râmnicu Vâlcea de 13 ori. Returul de la București a fost pierdut 27-21 dar avantajul din tur a fost suficient.

În sferturile de finală ale competiției, adversara CSM București va fi ȚSKA Moscova, care tocmai s-a despărțit în urmă cu doar câteva zile de antrenorul danez Jan Leslie Petersen, după cum anunță website-ul oficial al clubului nostru, csmbucuresti.ro. În vârstă de 49 de ani, Jan Leslie Petersen pregătea formația rusă din 2019, încă de la înființarea acesteia, iar în aceste condiții, echipa va fi pregătită de „secundul” Olga Sergeievna Levina-Akopian, cu puțin succes, speram noi, mai ales în contextul acestei duble decisive pentru calificarea in Final 4-ul EHF Champions League programat intre 29-30 Mai 2021 la Budapesta.

Rusoaicele s-au calificat surprinzător la sezonul de debut în dauna mult mai experimentatei formații RK Krim Ljubljana, care tocmai sărbatoriseră în faza grupelor recordul de 7,000 goluri marcate în acest turneu de top. TSKA a pierdut prima manșă din Slovenia cu 20-25, dar a revenit în mare forță în returul din Rusia, tranșând meciul cu un neverosimil  27-21 și revendicând calificarea cu 1 gol in plus la general.

Reprezentatele Rusiei visează frumos la accesul în primele cele mai valoroase 4 echipe de handbal feminin ale Europei și chiar la mai mult, având exemplul titlului câștigat în 2016 chiar de oponentele de peste 1 săptămână, atunci când bucureștencele noastre au adus trofeul în capitală chiar la debut. În anii următori, am avut parte de alte 2 prezențe încheiate, atât în anul 2017 cât și în 2018 pe locul 3 al EHF Champions League, deși în următorii 2 ani calificarea in Final4 ne-a fost interzisă.

Pe banca tehnică avem stabilitate, soliditate și motivație continue, CSM Bucureşti anunţând recent că antrenorul echipei feminine de handbal a clubului, Adrian Vasile, şi-a prelungit contractul.

În vârstă de 38 de ani, Adrian Vasile este unul dintre cei mai vechi componenţi ai compartimentului handbal de la CSM Bucureşti. Ca membru al staff-ului echipei feminine de handbal, Adrian Vasile are în CV patru titluri de campion al României (2015, 2016, 2017, 2018), tot atâtea Cupe ale României (2016, 2017, 2018, 2019), două Supercupe ale României (2016, 2017) şi Liga Campionilor (2016).

Din 19 ianuarie 2021, Adrian Vasile a fost numit si antrenorul principal al echipei naţionale a României.

Meciurile dintre CSM București si TSKA Moscova se vor desfășura pe 3 aprilie, la București, și pe 10 aprilie, în Rusia.

Sursa text&informatii: csmbucuresti.ro și ehfcl.eurohandball.com

Sursa foto: https://www.facebook.com/CSMBOfficial

 

Coming Soon
Ce rezultate crezi că va obține CSM București în EHF Champions League?
Ce rezultate crezi că va obține CSM București în EHF Champions League?
Ce rezultate crezi că va obține CSM București în EHF Champions League?