Hamilton câștigă în Bahrain, în dauna lui Verstappen, primul grand prix al sezonului de Formula 1

Campionul de la Mercedes Lewis Hamilton câștigă prima cursă de Formula 1 a sezonului 2021, în deșertul din Bahrain, mai greu, mai strâns și mai palpitant decât se așteptau experții, în urma unui duel fantastic purtat cu Max Verstappen de la Red Bull până în ultimul tur de pistă a cursei, cei doi fiind urmați pe podium de cel de-al doilea reprezentant Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas.

Pornind cursa din pole position, al patrulea din carieră, Verstappen a preluat conducerea plutonului încă de la inceput, dar a pierdut avantajul astfel creat atunci când Hamilton a reușit să-l depășească pe olandez după prima oprire la pit stop, raportează Formula1.com, website-ul oficial al FIA Formula 1 World Championship. După cea de-a doua oprire pentru realimentare și schimbare de pneuri, pauza lui Verstappen survenind după 10 tururi de pistă după cea a lui  Hamilton, am avut ocazia să-l vedem pe Verstappen chiar întrecându-l pe Hamilton în turul 53, dar apoi luând curba prea larg și văzându-se depășit imediat de britanic.

Din păcate pentru el,  aceasta a fost ultima șansă a olandezului de a trece în frunte, Hamilton reușind să reziste până la final pentru a câștiga la o diferență de timp de mai puțin de 1 secundă cel de-al 96-lea triumf al carierei, în același timp doborând recordul multiplului campion german Michael Schumacher, constând într-un număr de 5,111 cele mai multe tururi de pistă în fruntea plutonului, în toată istoria Formula 1.

Bottas termină cursa pe locul 3 la distanță destul de mare în spatele celor 2 fruntași, din cauza celei de-a doua opriri la standuri întârziată mult de mecanici și de unele probleme la roata dreapta-față, dar după care revine cu cel mai rapid tur de pistă. Lando Norris de la McLaren își egalează performanța de a trece linia de sosire al 4-lea, la fel ca anul trecut tot în Bahrain.

Pilotul zilei a fost însă mexicanul Sergio Perez care, după ce a fost forțat să pornească ultimul din formație, a reușit să se claseze pe un nesperat loc 5 la debutul său pentru Red Bull, în fața lui Charles Leclerc de la Ferrari și a pilotului secund al lui McLaren, Daniel Ricciardo.

Al doilea reprezentant al scuderiei Ferrari, Carlos Sainz a ocupat locul 8, înaintea debutantului Yuki Tsunoda, al 9-lea, în timp ce Lance Stroll a adus puncte pentru Aston Martin la revenirea echipei în circuit, prin ocuparea poziției a 10-a la final de cursă.

Emoționant a fost și come-back-ul spaniolului Fernando Alonso, campionul anilor 2005 și 2006 care a declarat la revenirea în Marele Circ, după 3 ani de pauză “ că s-a distrat pe cinste în duelurile contra vechilor colegi, dar s-a arătat dezamăgit ca nu a putut privi din nou steagul cu pătrățele”

Sursa foto, text și clasament cursă Formula1.com

Coming Soon
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?