Eșec amar pentru CSM București, acces interzis în EHF Champions League Final 4

CSM București a fost învinsă de către CKSA Moscova în returul sferturilor de finală EHF Champions League cu scorul 24-19 și a fost eliminată, dramatic dar nu fără luptă până în ultima secundă, din sferturile de finală ale Champions League. În ciuda faptului că, Tigroaicele au câștigat meciul tur, 32-27, la aceeasi diferență de scor, echipa din capitala Rusiei a punctat de mai multe ori în deplasare, astfel putând accede în Final Four-ul competiției cu scor egal la general 51-51.

Super star-ul nostru, Cristina Neagu a făcut un meci la nivel înalt înscriind de 6 ori în prima repriză și de alte 3 în a doua, per total 9 goluri în tot meciul, atingând cota 115 în întreg turneul, cu 3 mai puțin decât cea mai buna marcatoare Ana Gros de la Brest. Din păcate, poate doar portarul nostru Jelena Grubisic a mai reușit câteva parade, întreaga echipă având o prestație lamentabilă mai ales în repriza a doua, decisivă. Cu 5 minute înainte de final, rusoaicele aveau un avantaj de 7 goluri, tabela indicând 23-16, dar Neagu a luat meciul pe cont propriu, marcând 3 puncte consecutive și facând calificarea posibilă și readucand speranța printre bucureștence. Polina Vedekhina a reușit golul izbăvitor de 24-19 cu 1 minut și jumătate înainte de final, româncele nemaiapucând să marcheze, în ciuda eforturilor ofensive intense și a time-out-urilor cerute de antrenorul Adrian Vasile.

De la TSKA, cele mai eficiente au fost Sara Ristovska și Darya Dmitrieva care au marcat 7 și respectiv 6 goluri, cea de-a doua rusoaică reușind și numeroase pase decisive. Moscovitele s-au calificat in Final 4 EHF Champions League, la debutul în această competiție. Acestea vor întâlni între 29-30 mai 2021, la Budapesta, una dintre echipele Gyor, care au trecut de Buducnost scor general 54-40, Vipers Kristiansand, care au lăsat acasă Rostov-Don din Rusia, cu 57-50, pe ambele manșe ale sferturilor, sau învingătoarea istorică Brest Bretagne, din duelul franțuzesc cu Metz, scor 60-50.

Vorbim de al treilea an consecutiv în care echipa feminină de handball a Clubului Sportiv Municipal Bucuresti nu accede în faza finală a celei mai importante competiții europene intercluburi. Directorul CSM București, Gabriela Szabo, a trasmis felicitări și încurajări prețioase pe Facebook “Felicit fetele pentru lupta de astăzi din teren şi pentru parcursul din Champions League! Este o înfrângere amară, cu atât mai mult cu cât ne-a lipsit doar un gol pentru calificare. Se încheie o etapă, dar eforturile şi concentrarea noastră a tuturor trebuie să continue. Performanţa în sport se construieşte, indiferent de obstacole: ai câştigat, continuă, ai pierdut, continuă!.

 

Sursa foto facebook.com/CSMBOfficial