Emma Răducanu și Daniil Medvedev sunt campionii US Open 2021

Emma Răducanu a câștigat turneul de la US Open sâmbătă, 11 septembrie 2021, după ce a învins-o pe Leylah Fernandez în ultimul act de la New York, scor 6-4, 6-3. La doar a doua participare într-un Grand Slam, Emma Răducanu a uimit o lume întreagă, fiind prima jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu major, notează eurosport.ro

De asemenea, jucătoarea cu origini în România a impresionat și prin modul în care a jucat pe parcursul turneului, câștigându-și partidele de la Flushing Meadows fără să cedeze niciun set. Românii au susținut-o pe Emma cu ardoare la US Open, datorită originii ei tricolore, din partea tatălui. În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, Emma Răducanu era o necunoscută pentru americani. Reprezentanta Marii Britanii cu origini românești își începea ascensiunea în calificările marelui turneu american. De atunci, pentru tânăra sportivă în vârstă de 18 ani a urmat o serie uimitoare de 10 victorii, încheiată superb cu un prim titlu de Grand Slam.

Emma Răducanu a urcat până pe locul 14 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, după performanța fantastică de la US Open. A început anul pe locul 336 în lume și era a 150-a jucătoare în clasamentul WTA înainte de debutul US Open. Ea a urcat nu mai puțin de 127 de locuri în clasament după câștigarea turneului major de la Flushing Meadows, fiind acum pe poziția 23 în clasamentul WTA.

Pe tabloul masculin, Daniil Medvedev a cucerit duminică, 12 septembrie 2021 primul lui titlu de Grand Slam din carieră, la US Open, în fața liderului mondial ATP, Novak Djokovic, scor identic 6-4, 6-4, 6-4. Rusul a fost felicitat pentru această performanță chiar și de președintele țării, Vladimir Putin.

“În drumul tău spre finala acestei competiții prestigioase ai demonstrat cel mai înalt nivel de calitate și răbdare în atingerea obiectivelor tale, iar în meciul decisiv ai jucat într-un mod încrezător și calm, fără a-i da nicio șansă lui Djokovic, adversarul tău puternic și celebru. Așa joacă adevărații campioni!”, a fost mesajul de la Kremlin semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Novak Djokovic (numărul 1 ATP) a pierdut în fața lui Medvedev (locul 2 ATP), acesta fiind primul titlu de Grand Slam pentru rus, care l-a oprit pe sârb din cursa pentru îndeplinirea Calendarului Grand Slam (câștigarea celor 4 titluri majore în același an).

De asemenea, dacă Djokovic ar fi câștigat duminică marea finală de la Flushing Meadows, el ar fi ajuns la titlul de Grand Slam cu numărul 21, depășindu-i pe marii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer, cu care se află la egalitate în acest moment, la 20 de titluri. Anul acesta, Nole a disputat toate cele 4 finale majore, câștigând 3 dintre ele: Australian Open (cu Medvedev), Roland Garros (cu Tsitsipas) și Wimbledon (cu Berrettini).

Sursa text eurosport.ro

Sursa foto Facebook US Open