Echipa de Robotică a României a câștigat primul loc la Campionatul Internaţional de la Chicago. Bet on Future

#betonfuture

Echipa de Robotică a României a obţinut locul întâi la Campionatul Internaţional de la Chicago, S.U.A., eveniment care s-a desfășurat între 16 şi 17 iulie 2021, în format fizic, acolo unde au fost prezente cele mai bune echipe de robotică din Statele Unite ale Americii, anunță news.ro

Iniţial, echipa de Robotică a României denumită AutoVortex a participat la Campionatul Internaţional de Robotică din Federaţia Rusă din aprilie 2021 şi apoi a câştigat locul 1 la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021, astfel că cele 3 divizii ale echipei româneşti au obţinut dreptul de a participa la acest Campionat.

La Chicago, echipa României a terminat pe locul 1 la meciurile de calificare prin obţinerea celui mai mare punctaj cumulat şi astfel a devenit căpitan de alianţă împreună cu partenerii de la clubul AutoVortex FAN COURIER.

În semifinală, românii s-au detaşat în faţa celor mai bune echipe americane şi au reuşit un nou record mondial la puncte.

Echipa campioană de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuţ Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi mentorată de studentul emerit Ion Rareş Ştefan.

Elevii participanţi au mai fost: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Cezar Andrei Dunuţă – Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Brînzan Victor – Şcoala Britanică din Bucureşti, Radu Andrei Laurenţiu – Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, Grec Carina Gabriela – Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti, Amariei Claudia Catrinel – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Naţional „Ion Neculce” din Bucureşti, Iacob Ana Maria – Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, Caraenache Ştefan – Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din Bucureşti, Rusu Luca – Şcoala Americană din Voluntari, Vişoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Melnic Mihai – Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi.

Din 1989 încoace, este pentru prima oară când o echipă din afara SUA reuşeşte să câştige locul 1 pe pământ american, cu atât mai laudabil cu cât este vorba de o țară din sud-estul Europei.

“Mai bine extenuat şi triumfător, decât odihnit şi înfrânt” este motto-ul AutoVortex prezentat cu mândrie și cinste pe site-ul clubului autovortex.ro, acest succes extraordinar nefiind deloc întâmplător. Grupul oferă tinerilor o nouă perspectivă de afirmare prin robotică, prin reprezentare la concursuri de profil din întreaga lume, dar și susținere prin tehnici moderne, aparatură specifică și soft-uri specializate de proiectare, prototipare, implementare, construcție și testare de roboți, inginerie și tehnologii viitoare.

Sursa text și foto news.ro