Debut și în Campionatul Național de Off-Road 2021

89 de echipaje au fost prezente la startul oficial al sezonului 2021 din Campionatul Național de Off Road/ CNO, în cadrul primei etape organizate la Sighișoara de Club 4×4 Sighișoara, în perioada 22-25 aprilie 2021. Traseul extrem de dificil plin de nămol și noroi din cauza ploilor din ultima vreme, a îngreunat activitatea sportivilor, etapa înregistrând numeroase abandonuri, împotmoliri și intervenții ale utilajelor de tractare și deblocare.

Astfel 20 de echipaje au fost nevoite să părasească competiția de la Sighișoara înainte de final. Obișnuiți cu podiumurile finale, 2 dintre cei mai experimentați piloți de la extrem, Andy Vișoiu și Andrei Gafița, se numără surprinzător printre cei care au abandonat. De asemenea, am avut parte și de o răsturnare pe cât de spectaculoasă pe atât de periculoasă, cuplul Sorin Pârvulescu&Vali Capotă dându-se peste cap de 10 ori îin urma unei erori de pilotaj la urcarea unei pante extrem de abrupte. Din fericire, reprezentanții evenimentului au anunțat că accidentul nu a înregistrat răniți.

Victoria de la categoria Extrem a revenit echipajului Gheorghe Sorca& Laurențiu Dobrică, podiumul fiind completat de Teodor Vișoiu/Gelu Suciu și Teodor Vișoiu/Marius Pop.

La Open, prima poziție în startul sezonului a fost ocupată de echipajul Viorel Vlad& Răzvan Vișoiu, urmat de Mircea Tudor/Valentin Alexandroae și Octavian Tudor/Alex Piedemonte.

Echipajul Vlad Cristian Rațiu& Vlad Murar a câștigat Clasa Challenge, fiind urmați pe podium de Cristian Craveț/Sorin Popa și Laurențiu Morar/Cristi Mihăesc.

Clasa Standard A a fost câștigată de Rareș Bucur și David Șanta, iar în Top 3 s-au mai clasat echipajele Florin Saris/Alexandreu Ursache și Vlad Melnic/Roxana Kiru.

Vasile Boje& Cosmin Pelin s-au impus la Standard B, urmați de Vasile Crăciun/Petre Dan Balint și Dorin Buftea/Sebastian Ioan Florea.

La Open SSV a câștigat echipajul Andrei Ungureanu& Adrian Culea, iar pe podiumu s-au mai clasat Sorin Nedelcu/Liviu Dănilă și Alex Ursu/Pedro Pinto, informează FRAS.ro.

A doua etapă din Campionatul Național de Off Road va avea loc în perioada 17-20 iunie la Slănic Moldova.

Sursă text&foto FRAS.ro, Facebook FRAS