David Popovici, medalii de aur și argint la Europenele de Juniori de la Roma

Excepționalul sportiv român David Popovici este de neoprit la această ediție a Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Roma, conform paginii oficiale de Facebook a Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Sâmbătă seara, 10 iulie 2021, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber. Înotătorul de 16 ani a terminat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 1:45.95 și și-a trecut în palmares a treia medalie la competiția găzduită de capitala Italiei, după argintul de la ștafeta de 4×100 m liber și după aurul de la 100 m liber.

Înainte să facă senzație în finala de la 200 m liber, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu s-a calificat și în ultimul act de la 50 m. Fără să forțeze, David a obținut primul timp din cele două semifinale – 22.75 secunde – și va evolua duminică, 11 iulie 2021, în ultima zi de concurs de la Roma, în finala de la 50 m liber, de la ora 20:34, ora României.

Bianca Costea, în finala la 50 m liber

Tot sâmbătă Bianca Costea s-a calificat în finala de la 50 m liber! În semifinale, sportiva antrenorului Eduard Câșlaru a încheiat cursa cu timpul de 25.51 secunde, iar duminică va lupta pentru o medalie în capitala Italiei!

În concluzie, astăzi, duminică, 11 iulie 2021, în ultima zi de concurs de la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, România va avea 3 sportivi în finale. Ei vor evolua după următorul program:

Ora 20:34 – David Popovici – la 50 m liber masculin;
Ora 20:38 – Bianca Costea – la 50 m liber feminin;
Ora 21:03 – Vlad Stancu – la 800 m liber masculin.

3 campionate europene de natație în următorii 2 ani în România

Înotătorii români nu sunt singurii care au repurtat succese la Roma în această săptămână. Întrunit sâmbătă, 10 iulie, în capitala Italiei, Biroul Executiv LEN (Liga Europeană de Natație) a decis să acorde României dreptul de a organiza 3 campionate europene de natație în următorii 2 ani, în noul nostru complex de natație din Otopeni.

Astfel, la inițiativa președintelui Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec – campioană olimpică la Atena 2004, și cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, condus de ministrul Eduard Novak, și al Primăriei orașului Otopeni, condus de primarul Constantin Silviu Gheorghe, noul nostru complex de natație din Otopeni va găzdui în 2022 întrecerile Campionatului European de înot pentru juniori și cele ale Campionatului European de sărituri pentru juniori, iar în 2023 cele ale Campionatului European de înot în bazin scurt (25 metri), anunță fnrpm.ro

„Sunt foarte recunoscătoare colegilor mei din Biroului Executiv al Ligii Europene de Natatie și președintelui Paolo Barelli pentru sprijinul acordat. Vom face tot posibilul să organizăm o serie de evenimente memorabile în noul nostru complex. Având acest nou complex, activitatea natației din România va cunoaște o mare dezvoltare și dorim să împărtășim cu familia LEN beneficiile sale. Cred că aceste evenimente vor ajuta la dezolvarea popularității înotului în România”, a declarat Camelia Potec la finalul reuniunii Biroului LEN.

 Sursa text și foto Facebook FRNPM și fnrpm.ro