CFR Cluj câștigă Supercupa României la penalty-uri în dauna FCSB

Supercupa Romaniei, competiția fotbalistică internă desfășurată anual începând cu 1994 între câștigătoarea campionatului României și cea a Cupei, ne-a oferit aseară un duel extrem de echilibrat între campioana CFR Cluj și FCSB, deținătoarea cupei, în sezonul 2020. Este vorba despre primul meci direct în Supercupă, între cele 2 echipe, care nu întâmplător beneficiază și de cele mai mari bugete din țară, venite dinspre conducători, sponsorizări sau transferuri importante în afara țării.

În mod normal, acest trofeu ar fi trebuit să fie acordat înaintea startului de campionat 2020-2021, însă condițiile speciale de pandemie au dus la mutarea meciului în această primăvară.

În meciul nostru de aseară, a fost 0-0 la pauză, fără sa avem parte de un duel spectaculos sau demn de urmărit. CFR a avut anumite sclipiri și tentative de a pune în pericol poarta bucureștenilor prin Gâdea, Hoban și Debeljuh sau la nesiguranța lui Ovidiu Popescu în apărare, la care s-a cerut penalty, dar s-a obținut doar un cartonaș galben pentru simulare. Oponenții au răspuns printr-un plus de posesie, dar cu nimic strălucitor în fața porții și mai ales pe tabelă.

A doua repriză prilejuiește apariția a 5 noi jucători în teren pentru FCSB, în urma unor schimbări cel puțin suprinzătoare efectuate deodată, la pauză și având ca efect preluarea controlului asupra jocului de către clujeni. Vali Costache ratează singur cu portarul, scoțând în evidență sânge rece și maturitate din partea portarului Andrei Vlad, în vârsta de doar 22 de ani, împliniți chiar în ziua partidei.

Nu se mai intâmplă nimic notabil până la final, iar meciul intră în prelungiri, ajungându-se în final la loviturile de departajare, pentru desemnarea câștigătoarei. Rondon, Păun, Chipciu și Camora transformă toate penalty-urile pentru CFR iar, de partea cealaltă, doar Radunovici marchează pentru FCSB, Perianu și Șut ratându-și loviturile și ducând trofeul și bucuria spre Cluj, scor final 4-1.

Omul meciului a fost desemnat același talentat portar al FCSB, Andrei Vlad, acesta fiind premiat după joc de catre FRF, prin președintele Răzvan Burleanu și directorul tehnic Mihai Stoichiță.

Edi Iordănescu câștigă al doilea trofeu din cariera de antrenor după Supercupa adjudecată în sezonul 2018/2019 tot la cârma CFR Cluj, îmbogâțind palmaresul clubului clujean la 4 Supercupe, în plus față de 6 Campionate și 4 Cupe ale României.

FCSB a triumfat pentru ultima dată în Supercupa României acum mai bine de 8 ani, în 2013, atunci când a trecut de Petrolul Ploiești, scor 3-0, pentru cea de-a 6-a victorie în această mini competiție (luând in calcul și victoriile Steaua București), în 2015 având acces însă pentru ultima oară, pierzând în fața lui ASA Târgu Mureș, scor 0-1.

  • CFR CLUJ (sistem 4-3-3): Arlauskis – Cr. Manea (Păun), Ben Youssef,  Burcă, Camora; William Soares (Sigurjonsson), Hoban, Gâdea (Rondon); Deac, Debeljuh (Chipciu), V. Costache (Ciobotariu). Antrenor: Edward Iordănescu
  • FCSB (sistem 4-3-3):A. Vlad – Haruț, Ov. Popescu, Nedelcu, Panțîru; Moruțan (Șut), Tănase (Istrate), Simion; Oct. Popescu (Perianu), Oaidă (V. Crețu), Vînă (Radunovic). Antrenor: Toni Petrea

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești)

 

Sursa foto Facebook FRF