Care sunt premianții primei ediții Harghita Challenge, CNVC2

Pilotul brașovean Octavian Ciovică a câștigat și speciala Harghita Hill Climb Challenge (eveniment in memoriam Bela Ritner), la o săptămână după succesul din prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă de la Cheile Gradiștei. El se declară mulțumit de această rundă de pregătire, pentru menținerea în formă și a nivelului de motivație și determinare necesare pentru a continua sezonul la cel mai înalt nivel.

A doua etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 s-a desfășurat la Harghita Băi, în apropiere de Miercurea Ciuc, fiind organizată în premieră de AT Motorsport. Competiția a adunat 36 de piloți la start, mulți dintre aceștia deja cu vastă experiență atât la raliuri, cât și în prima ligă de viteză în coastă. Aceștia nu au punctat însă în clasament, participând cu licență one event. Alți piloți cunoscuți pe plan intern care și-au arătat măiestria sâmbăta trecută au fost organizatorul Adrian Teslovan, la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo X sau Cristiana Oprea pe un Peogeot 208, ambii coechipieri în cadrul Unicredit Leasing Motorsport Team.

De același regim de forlighter a beneficiat și Ciovică, prototipul Radical SR8 net superior celorlalte participante permițându-i să obțină cel mai rapid timp în ambele manșe de concurs și titlul de King of the Hill, cu un avantaj de peste 11 secunde față de următorul clasat, Horia Gheorghe, la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo 9. La doar câteva sutimi în spatele celui de-al doilea timp, Alexandru Pițigoi a completat podiumul pilotând un Porsche 911 GT, tot cu o licență one event.

Punctele oficiale pentru câștigătorul etapei de viteză în coastă 2 au fost acordate juniorului Erik Zsolt Fazakaș pe o Honda Civic Type R, care este și principalul favorit al categoriei sale, după ce s-a impus și la Cheile Grădiștei. Campion en-titre la CNVC2 la clasamentul general, grupa A și clasa A2, acesta este o figură cunoscută a motorsportului din Miercurea Ciuc, începându-și cariera în automobilism în 2017, devenind pilot legitimat la Richy Racing Team în 2018. Poziția secundă a fost ocupată de Alexandru Andreoiu alergând pe un Renault Clio, iar pe 3 s-a clasat Peter Laszlo Pasko la bordul unui VW Polo.

A treia etapă a sezonului de coastă 2 se va desfășura în perioada 15-16 mai, la Rașnov, în același timp cu etapa din prima divizie.

Sursa text și foto FRAS.ro, FacebookFRAS