Aur pentru românul Marco Șovar la Campionatele Mondiale Juniori și Cadeți- Cairo 2021

Marco Șovar e campion mondial la sabie, cadeți, în cadrul Campionatelor Mondiale de Juniori și Cadeți desfașurate între 03-11 aprilie 2021 la Cairo, în Egipt, anunță Federația Romănă de Scrima, pe pagina oficială de Facebook.

După o semifinală în care strategia ofensivă bine gândită și pusă în aplicare dar și rabdarea i-au adus victoria cu 15-10 în fața americanului Colby Harley, Marco a avut de muncit mai mult în fața incomodului coreean Junseong Park, în finala de astăzi. Stângaciul român de 17 ani, legitimat la Clubul Sportiv Dinamo și-a valorificat atuurile, a dat dovadă de calm și răbdare și a rezistat cu stoicism în fața unui adversar redutabil care a întrerupt lupta de nenumărate ori, invocând motive medicale.

Marco a revenit spectaculos de la 7-11, a anulat deficitul și a câștigat pe merit cu scorul de 15-13, devenind campion mondial la această categorie.

Descoperit de Cristian Lupu, sportivul nostru a beneficiat de suportul unei echipe tehnice formată din Constantin Sandu și Nicolae Alexe.

Antrenorul lui Marco este insă Alexandru Chiculiță, laureat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles-SUA, în 1984. În trecut, Chiculiță i-a antrenat printre alții pe campionul olimpic Mihai Covaliu (medaliat cu aur la Olimpiada de la Sydney în 2000 și cu bronz la Beijing în 2008), dar și pe Bianca Pascu, sportivă calificată la Jocurile Olimpice din 2012.

„Victoria lui Marco de astăzi este o performanță importantă pentru mine și așteptată. Marco poate ajunge la nivelul lui Mihai Covaliu. Aveam mare încredere în el că poate face acest rezultat. Este un sportiv foarte talentat, de viitor și ne putem baza pe el în anii ce urmează. Din punctul meu de vedere este printre cei mai talentați sportivi, dar nu talentul e cel mai important, ci munca! Mai am băieți talentați, care sper să ajungă campioni. Pentru Marco aceasta performanță, această medalie este cea mai importantă din cariera lui și îl felicit pentru asta”, a declarat Alexandru Chiculiță, pentru GSP.ro

Sursa text Facebook Federația Română de Scrimă, gsp.ro

Sursă foto FIE prin facebook/frscrima.ro