Alexander Zverev a câștigat Turneul Campionilor, în urma victoriei neașteptate în fața lui Daniil Medvedev

Germanul cu nume de rus Alexander Zverev (locul 3 ATP) a câștigat Turneul Campionilor, desfășurat în perioada 14-21 noiembrie la Pala Alpitour, Torino, Italia, după ce l-a învins în marea finală pe rusul Daniil Medvedev (2 ATP), scor 6-4, 6-4, anunță digisport.ro

În semifinale, Zverev a trecut de nimeni altu decât marele Novak Djokovic, liderul ierarhiei mondiale din tenisul masculin, scor 6-7 (4), 6-4, 3-6, în ceea ce a fost a 11-a întâlnire directă dintre cei 2 tenismeni, scorul la acest capitol fiind acum de 7-5 în favoarea sârbului.

Meciul de duminică, 21 noiembrie a durat 1 oră și 16 minute, Zverev a având o evoluție aproape perfectă, fără nicio șansă de break oferită adversarului.

Învingătorul a avut 23 de lovituri câștigătoare și 15 erori neforțate, de cealaltă parte Medvedev reușind 14 lovituri câștigătoare și 16 erori neforțate.

Este o victorie surprinzătoare pentru Alexander Zverev (24 de ani), având în vedere că Daniil Medvedev (25 de ani) câștigase toate celelalte confruntări din acest an, 3 la număr. În faza grupelor aceluiași Turneul al Campionilor, rusul se impusese în trei seturi, scor 6-3, 6-7 (3), 7-6 (3).

Alexander Zverev a mai câștigat Turneul Campionilor în 2018, când l-a învins în finală pe Novak Djokovic

Alexander Zverev este doar al patrulea jucător din istorie care reușește să-i învingă pe principalii favoriți la Turneul Campionilor în semifinale și în finală. Din galeria selectă mai fac parte Ivan Lendl, Stefan Edberg și Andre Agassi.

Jucătorul din Germania încheie sezonul 2021 cu 6 trofee câștigate, o premieră în carieră. Acesta s-a încununat câștigător la Acapulco, Madrid, Jocurile Olimpice de la Tokyo, Cincinnati, Viena și Turneul Campionilor.