AC Milan e leader solitar după etapa a XVI-a din Serie A și crede în Messias

Dacă în Liga Campionilor, Milanul lui Stefano Pioli și a lui Zlatan Ibrahimovic nu prea se descurcă la revenirea în elita fotbalului european, dupa o perioadă îndelungată de absență, e adevărat într-o grupa mai dificilă, cu FC Liverpool, FC Porto și Atletico Madrid, în campionatul intern lucrurile funcționează complet diferit. Diavolul rosso-nero se situează pe primul loc în Serie A, dupa victoria 2-0 cu Salernitana din etapa a XVI-a, beneficiind și de înfrângerea lui Napoli, chiar sub Vezuviu, pe stadionul Diego Armando Maradona, contra ultra ofensivei Atalanta Bergamo.

Milan a mai visat la scudetto și anul trecut dar a pierdut cadența pe final de sezon în favoarea concitadinilor rivali de la Inter Milano, cu un vârf Romelu Lukaku în mare formă și cu un antrenor Antonio Conte cu mare foame de trofee. Stefano Pioli, antrenorul în vârstă de 56 de ani născut la Parma și venit pe San Siro în 2019, își așează foarte bine jucătorii în teren în sisteme cu vârf împins 4-5-1 sau 4-3-2-1, cu aglomerare, focus și posesie la mijlocul terenului, acolo unde nu evoluează nume sonore, dar unde găsim calitate, rapiditate și tehnică, la fotbaliști ca Tonali, Kessie, Saelemaekers, Bennacer, Samu Castillejo sau Ibrahim Diaz. Apărarea își face treaba corespunzător pornind de la portarii Maignan și Tătărușanu, până la fundașii centrali Romagnoli și eroul de la Europeanul din vară, danezul Simon Kjaer, care din păcate tocmai s-a accidentat pentru mult timp.

Ibrahimovic e liantul care unește, motivează și coordonează echipa prin experiență, maturitate, forță și mai ales goluri în porțile adverse, dar și banca de rezerve are consistență, prin Florenzi, Giroud, Ante Rebic sau revelația braziliană Junior Messias, fotbalist în vârstă de 30 de ani care în urmă cu doar 5 ani își câștiga existența ca șofer livrator și muncind în construcții.

Revelația Messias, cu nume religios dar și predestinat minunilor fotbalului

În 2015, Junior Walter Messias juca fotbal amator în Italia, după ce a emigrat din Brazilia ca multe alte persoane din America de Sud, Africa și alte zone defavorizate, în cautarea unui trai mai bun. A câștiga bani din diverse activități necalificate, a fost șofer livrator, a participat la demolări de clădiri și a cărat frigidere și alte electrocasnice.

În 2017, Messias își începe povestea frumoasă la Gozzano, echipă din Serie D, contribuind la promovarea echipei în Serie C, pentru sezonul 2018-2019.

Brazilianul a debutat ca fotbalist profesionist pe 23 septembrie 2018 și a înscris primul gol în Serie C 3 zile mai târziu, într-un meci cu Piacenza. În ianuarie 2019, Junior Messias a semnat cu Crotone, care juca în Serie B, punând umărul la promovarea echipei în prima ligă italiană, în 2020, precizează digisport.ro

În sezonul 2020-2021, Messias a înscris 9 goluri în 36 de meciuri în Serie A pentru Crotone, apoi a fost împrumutat în august 2021 la AC Milan cu opțiune de cumpărare.

Junior Messias a fost introdus pe teren în minutul 65 al deplasării de la Atletico Madrid din Champions League, pe 24 noiembrie și a înscris în minutul 87, cu o lovitură de cap, din centrarea lui Kessie, aducând o victorie magnifică pentru păstrarea șanselor echipei de a merge mai departe în competiție. Magia a continuat și la Genoa, în etapa a XV-a, când eroul nostru a fost introdus titular și a semnat o dopietta de senzație pentru un sec 0-3, chiar împotriva Genoa condusă acum de marele fost milanez Andreyi Shevchenko.

Oare unde se va opri ascensiunea fulminantă a acestui viteaz fermecător al fotbalului modern? Oare va reuși Milanul câștigarea unui nou campionat, după o pauză de peste 10 ani?