A treia victorie a sezonului de Formula 1 pentru Hamilton, în Spania

Multiplul campion mondial de la Mercedes Lewis Hamilton câștigă și Marele Premiu al Spaniei, al 98-lea triumf din carieră, cu un timp de 01:33:07, după victoriile din Portugalia la începutul lunii mai și Bahrain, la final de martie. Astfel, britanicul se distanțează in clasamentul general al piloților acumulând 94 de puncte, podiumul fiind completat în prezent de olandezul Max Verstappen de la Red Bull Racing Honda, 80 de puncte și de coechipierul lui Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas cu 47 de puncte.

Pe Circuit de Catalunya, am avut parte de o dispută incredibilă și tensionată pe toată durata cursei între Hamilton și Verstappen, acesta din urmă anulând încă din start cel de-al 100-lea pole position din cariera britanicului și trecând in fruntea plutonului la primul viraj. Olandezul a condus ostilitățile marea majoritate a timpului și a decis alături de echipă o strategie cu o singura oprire la boxe, spre deosebire de cele 2 pit stop-uri efectuate de urmăritorul Hamilton. Cu 6 tururi înainte de final, pilotul de la Mercedes a preluat decisiv conducerea datorită performanțelor superioare ale pneurilor mai noi, câștigând la Barcelona pentru a 5-a oară, în ciuda schimbului târziu de cauciucuri al lui Verstappen, ce i-a adus din păcate doar cel mai rapid tur de pistă, cu extra bonus de 1 punct. Experții au vorbit de aceeași strategie mai eficientă a Mercedes în dauna Red Bull, care a facilitat triumful și în 2019, la Hungaroring, facându-l chiar și pe Verstappen să se autocaracterize ironic “o rață nemișcată”…

Al doilea pilot de la Mercedes, Bottas, a terminat al treilea mult în spatele primilor 2, după ce și-a încheiat propria dispută cu Charles Leclerc de la Ferrari, pe 4, în timp ce Sergio Perez de la Red Bull a ajuns al 5-lea, după  revenire spectaculoasă pornită din poziția 8. Daniel Ricciardo de la McLaren a reușit cel mai bun pilotaj al său de pănă acum pentru clasarea la finalul cursei pe 6, înaintea eroului local Carlos Sainz, nemulțumit la volanul celui de-al doilea Ferrari. Lando Norris nu a fost într-o formă de invidiat dar a punctat pe 8, pentru prima oară în afara top 5 în cadrul acestui sezon. Ultimele puncte au fost adjudecate de Esteban Ocon de la Alpine și de Pierre Gasly, pentru AlphaTauri.

Clasament constructori dupa runda 4, de la Barcelona

  1. Mercedes = 141 de puncte
  2. Red Bull = 112 de puncte
  3. McLaren = 65 de puncte
  4. Ferrari = 60 de puncte
  5. Alpine= 15 opuncte
  6. Alpha Tauri = 10 puncte
  7. Aston Martin = 5 puncte

Sursa text și foto formula1.com&facebook/f1

Coming Soon
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?
Tu cine crezi că va triumfa în sezonul 2021 de Formula 1?