FC Liverpool și Chelsea, egale în primul duel major al noului sezon Premier League

Liverpool şi Chelsea au remizat sâmbătă seară (28 august), scor 1-1, în cel mai aşteptat meci al acestui început de sezon în Premier League, conform eurosport.ro. Londonezii au început mai bine şi au deschis scorul prin Kai Havertz, în minutul 22, printr-o superbă lovitură de cap din mijlocul careului, cu o traiectorie magnifică peste portarul Alisson, în urma unei lovituri de colț executate perfect de pe dreapta de Reece James.

Apoi, chiar înainte de pauză, Salah a marcat din penalty, la o fază în care același Reece James a fost eliminat de către arbitrul Anthony Taylor. După pauză, deşi au forţat, “cormoranii” nu au avut luciditatea și insistența necesare pentru a marca golul decisiv în poarta valorosului Edouard Mendy. Tactica lui Thomas Tuchel de închidere și neutralizare a adversarului a dat roade cu ajutorul duo-uluiexcepțional de mijloc Kante – Jorginho, completat de linia de fund formată din motivatul Rudiger, precisul Christensen, experimentatul căpitan Azpilicueta, cu Thiago Silva intrat după pauza, ca Cireașa de pe tort.

Chiar dacă adversara a evoluat în 10 oameni timp de o repriză și acest rezultat poate fi considerat nemulţumitor pentru Liverpool, un Jurgen Klopp fără tipicii ochelari s-a dovedit încă o dată respectuos și fair-play, felicitând-o pe Chelsea şi recunoscând că a meritat punctul obţinut.

Chelsea a meritat remiza, fără doar şi poate. Chiar dacă unii pot spune că în prima repriză în unele momente Chelsea a fost cu 3 clase peste noi, eu sunt mulţumit. A fost un meci bun, am jucat extrem de intens, într-o atmosferă fantastică“, a spus Klopp la final.

Întrebat de faza penaltyului şi a eliminării, germanul nu are dubii: Reece James a blocat conştient cu mâna balonul care s-ar fi oprit în poartă. Totuşi, această dublă pedeapsă nu ar trebui aplicată în fotbal. Ca atare, nu doar că se pierde din spectacol, dar se naște un decalaj greu de gestionat de formaţia pedepsită.

În continuare, Klopp este îngrijorat de o problemă musculară a lui Bobby Firmino, neștiind încă dacă aceasta este una gravă sau nu, brazilianul urmând să efectueze un examen RMN pentru mai multe detalii.

Importantă și de salutat este revenirea olandezului Virgil Van Dijk, care a fost probabil cel mai bun jucător al lui Liverpool, fundașul arătând că a lăsat în urmă accidentarea teribilă din partida cu Everton, care l-a forțat să absenteze din mai mult de jumătate de sezon trecut.

Am avut parte de un duel tactic impresionant, între 2 antrenori germani de top

De cealaltă parte, omologul Tuchel a dezvăluit că îl admiră pe Klopp şi că a încercat în trecut să îi adopte anumite metode, chiar dacă contra-pressingul, “semnătura” tehnicianului lui Liverpool, nu reprezintă în aceeaşi măsură o preocupare pentru antrenorul lui Chelsea.

Tuchel a trecut după eliminarea lui James la un 5-3-1, în meciul de pe Anfield Road cu Mason Mount lângă Jorginho şi Kovacic, pentru a crea densitate în centrul liniei mediene. Chelsea a rezistat, deşi mulţi nu i-ar fi dat multe şanse, iar acest lucru se datorează în principal băncii tehnice.

Am fost fantastici. Am făcut o primă repriză excelentă împotriva unei echipe mari. Dacă eram puţin mai atenţi la tranziţie şi la contra-atac, puteam să facem 2-0. Dar a fost un joc extrem de solid din partea noastră. Apoi, totul s-a schimbat: penalty şi eliminare şi Kante s-a accidentat. Nu pot preţui suficient echipa mea pentru modul în care a rezistat. Să fii o repriză întreagă cu un om în minus contra unui adversar ca Liverpool, pe un Anfield în clocot, e un lucru imposibil. În primele 10 minute din repriza a doua credeam că meciul nu se va mai termina. Apoi, ne-am dat seama că suntem în joc, că putem fi chiar periculoşi, ne-am comportat impecabil“, a spus Tuchel, la microfonul Sky Sports.

După 3 etape scurse din noul sezon 2021-2022, surpriza West Ham United se află pe primul loc cu 7 puncte, fiind urmată de oponentele de acum Chelsea și Liverpool, cu același număr de puncte dar golaveraje mai slabe. Mai sunt însă meciuri de disputat din Ziua 3 și multe alte confruntări memorabile în cadrul a ceea ce mulți numesc pe bună dreptate Cel mai spectaculos campionat de fotbal din lume.

  • FC Liverpool (sistem 4-3-3): Alisson; Alexander Arnold – Matip – Van Dijk – Robertson (Tsimikas); Eliott – Fabinho – Henderson (Alcantara); Salah – Firmino (Jota) – Mane.
  • Chelsea (sistem (3-4-2-1): Mendy; Rudiger – Christensen – Azpilicueta; Marcos Alonso – Kante (Kovacic) – Jorginho (Chalobah) – Reece James; Mount – Kai Havertz (Thiago Silva); Lukaku.