Anglia și Danemarca se vor duela pentru celălalt loc în finala Europeanului

Cea de-a doua semifinală de la Campionatul European de Fotbal va fi disputată pe Stadionul Wembley din Londra, miercuri, 07 iulie 2021 între naționalele Dnemarcei și cea a Angliei.

Danemarca a învins Cehia cu scorul 2-1 sâmbătă în sferturile de finală ale competiției, obținând accesul în această fază pentru prima oară de la turneul câștigat surprinzător în 1992, în finala cu Germania terminată 2-0. Dacă atunci, nordicii erau invitați de către UEFA pentru a înlocui selecționata Yugoslaviei, aflată în război și elementul motivant era drama decesului copilului jucătorului Viltord, se vorbește acum că spiritul combativ al Danemarcei își trage seva de la accidentul lui Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac ce îi putea curma viața în timpul primului meci din grupă, cu Finlanda.

Danezii au deschis scorul repede contra Cehiei în minutul 5, prin Delaney, care a reluat cu capul o minge trimisă din corner de Larsen. Tot elevii lui Kasper Hjulmand au avut ocaziile periculoase și mai departe, reușind să ridice scorul la 2-0 înainte de pauză, în minutul 42, prin atacantul Dolberg, servit perfect de pe stînga de Maehle. În partea secundă, Patrik Schick a redus din diferență cu o reluare din prima în interiorul careului, dar Cehia nu a mai reușit să obțină egalarea, în ciuda eforturilor marcate de oboseala acumulată în timp. Tot danezii puteau face 3-1, Poulsen și Maehle întrecându-se în ratări neverosimile la poarta lui Vaclik, conform digisport.ro. În spate, căpitanul erou Simon Kjaer precum și fiul legendarului portar Schmeichel, Kasper, și-au făcut din plin datoria.

Vârful ceh Schick l-a egalat prin acest gol cu numărul 5 pe recordman-ul Cristiano Ronaldo în clasamentul goalgetterilor turneului, o performanță uimitoare pentru jucătorul cotat la 23 de milioane de Euro pe transfermarkt.com, legitimat la Bayer Leverkusen, fost și la Leipzig și AS Roma.

Anglia și-a câștigat sfertul de finală de sâmbătă de pe Stadio Olimpico di Roma contra Ucrainei lui Shevchenko mai ușor decât se așteptau specialiștii și fanii, astfel că deviza „It’s coming home” prinde din ce în ce mai multă acoperire.

Golurile din meciul Ucraina – Anglia au fost marcate de Harry Kane (în minutele 4 și 50), Maguire (min. 46) şi Henderson (min. 63).

Anglia a reuşit, de altfel, cel mai mare scor al echipei la un turneu final, de la finala Cupei Mondiale din 1966, când a reușit scorul de 4-2 cu Germania, scrie Agerpres.

Selecţionata Albionului a ajuns în anul 2021 la 10 meciuri fără înfrângere, având 9 victorii şi un egal, cu un singur gol primit. Anglia încă nu a încasat niciun gol la EURO 2020, sub comanda lui Gareth Southgate, având cea mai puternică defensivă, în poartă cu Jordan Pickford, Maguire și John Stones fundași centrali, Walker și Luke Shaw laterali.

Sursă foto uefa.com