Serie A-etapa XXXII plină de meciuri tari în Italia, cu 6 runde înainte de finalul sezonului

Campionatul Italiei a programat o etapă intermediară la acest mijloc de săptămână, după cum urmează

  • Marti 20 aprilie

Verona 1 – 2 Fiorentina

Primul meci al acestei etape s-a desfășurat în orașul lui Romeo și Julieta între 2 echipe de mijlocul clasamanetului, fără miză importantă. Marcatori pentru gazde Salcedo, iar pentru oaspeți Vlahovic din penalty si Caceres. Verona cade 1 loc pe 10 acumulând 41 de puncte, iar Fiorentina urcă pe 13 cu 33 puncte. În tur a fost egal la 1 pe Artemio Franchi din Florența.

  • Miercuri 21 aprilie

AC Milan 1 – 2 Sassuolo

Milanul lui Ibrahimovic, absent în acest meci, pierde cadența din prima parte a campionatului și renunță la sperantele pentru Scudetto. Deschide repede scorul prin turcul Calhanoglu, dar se vede egalat și chiar depășit în ultimul sfert de ora al partidei de acasă cu Sassuolo, în urma dublei rezervei Raspadori. Lupta pentru locul 2 de Champions League direct devine acerbă cu rivalii Juventus, la doar 1 punct în spate, pe 3. Tătărușanu tot pe bancă, Donnaruma titular, pentru a rămâne în formă, Euro se apropie.

Bologna 1 – 1 Torino

Cele 2 echipe își împart punctele, fiecare marcând câte un gol, în prima repriză Bologna, Torino în cea de-a doua. Gazdele lui Sinisa Mihajlovic își cimentează locul 11, în timp ce Toro are în continuare emoții, aflandu-se la doar 3 lungimi de primul loc retraogradabil, ocupat acum de Cagliari. Scor similar și în tur, același 1-1, X bun pentru pronosticuri.

Crotone 0 – 1 Sampdoria

Veteranul atacant de 38 de ani Quagliarella aduce victoria Doriei pe terenul ultimei clasate Crotone ridicîndu-și echipa pe un nesperat loc 9, cu 42 de puncte. Gazdele nu s-au adaptat rigorilor unui campionat puternic, echilibrat și solicitant, facandu-și bagajele pentru serie B încă de pe la începutul returului acestui sezon pandemic. Înfrângere pentru ei și pe 19 decembrie, 1-3  la Genoa, Quagliarella marcator și atunci, ajuns acum la 11 golu ri în Serie A.

Genoa 2 – 2 Benevento

Un alt veteran atacant, tot de 38 de ani, dar de data aceasta macedonean, Goran Pandev aduce egalarea în 2 rânduri ale primei reprize din meciul echipei sale Genoa cu Benevento, pentru care au punctat Viola și Lapadulla. 2-2 la final, Genoa lui Ballardini în siguranță pe locul 14 cu 33 de puncte, dar oaspeții antrenați de legenda Italiei Filippo Inzaghi ocupă același loc 17 în nisipurile mișcătoare, la doar 3 puncte de primul tren către divizia secundă. În ciuda victoriei de acasă din tur, 2-0.

Juventus 3 – 1 Parma

Campionii ultimelor 9 ediții consecutive Serie A au început ezitant disputa cu Parma lui Man titular și a lui Mihăilă rezervă, vazandu-se conduși repede prin lovitura liberă transformată de Brugman. Se revine imediat la realitate prin dubla fundașului Alex Sandro, apoi De Ligt închide tabela cu o lovitură de cap excelent plasată, în urma unui corner. Cristiano Ronaldo a părut cam amorțit iar conaționalii noștri nu s-au prea văzut în fața unei defensive de națională condusă de bătrânul Buffon. Bătălia pentru locurile de Champions League continuă, iar de celalalta parte, problemele Parmei duc catre un singur deznodământ, Serie B. 0-4 eșec și în tur contra Bătrânei Doamne, dopietta pentru CR7.

Spezia 1 – 1 Inter Milano

Leader-ul campionatului, Inter Milano a obținut doar un egal 1-1, la Spezia, parcă din ce în ce mai muilt cu gândul la petrecerea de sărbatorire a titlului, inaccesibil de peste un deceniu, din 2010. 10 puncte distanță de locul 2 par a fi decisive și suficiente pentru ultimele 6 etape rămase de disputat, pregmatismul, constanța și motivația impuse de antrenorul Antonio Conte, coroborate cu eficența cuplului din atac Lu-La, făcând diferența atât în joc, cât și la contorizarea cifrelor din clasament. Din păcate, portarul Ionuț Radu tot rezerva lui Handanovic. Gazdele sunt pe locul 15, au făcut partide bune, au încurcat mulți granzi și par a avea forța de a rămâne în primul eșalon, acum la 5 puncte de pericol.

Udinese 0- 1 Cagliari

Gazdele din Udine se simt confortabil cu locul 12 și par a fi lăsat punctele, în sens pozitiv, pentru sarzii de la Cagliari, care chiar au nevoie disperată de ele în lupta pentru evitarea retrogradării. Joao Pedro transformă un penalty în minutul 55 și se bucură de victorie alături de Răzvan Marin, care a jucat aproape tot meciul, fiind schimbat în minutul 87. A fost 1-1 în tur, pe 20 decembrie.

  • Joi 22 aprilie

AS Roma – Atalanta Bergamo

Penultimul duel al etapei este unul de nivel european, atât prin prisma prezenței ambelor echipe în Europa League și respectiv Champions League în sezonul încă în derulare (mai ales pentru Roma-semifinală vs Manchester United), cât și prin disputa pentru edițiile viitoare ale acestor competiții, obiectivele fiind similare. Capitolinii încă speră să prindă locul 6, fiind la 4 lungimi de rivala Lazio, de pe 6, iar Bergamaschi pot trece pe 2 în cazul unui succes, depășind Juventus. În tur, a fost 4-1 pentru Atalanta, după ce Roma deschis scorul repede prin Dzeko, urmând niște lecții de contraatac și forță devastatoare din partea lui Gasperini pentru Paulo Fonseca, în repriza a doua. Sunt de așteptat aceleași partituri tactice 4-3-3 pentru ambele formații, cu un minus pentru defensiva Romei și un plus de luciditate pentru atacul oaspeților. Categoric, pronostic cu goluri marcate de ambele sau chiar un 2 solist.

Later edit: scor final 1-1 (marcatori Cristante, respectiv Malinovsky)

Napoli – Lazio

Etapa se încheie cu alt meci cu parfum european, între ocupanta locului 5 Napoli și cea a poziției următoare, la doar 3 puncte în spate, Lazio Roma lui Simone Inzaghi și a lui Radu Ștefan, anunțat titular. Dacă în tur a fost 2-0 pentru Laziali, confruntarea pare mai echilibrată acum și suntem siguri că elevii lui Gattuso vor trage de timp încă de la mijlocul reprizei secunde, în cazul unui spectaculor 0-0 la pauză și vizând un mare X la final de joc, în ciuda unui potențial mai bun de a avea posesia și chiar dacă au triumfat în ultimele 3 meciuri directe pe fostul San Paolo, acum Stadio Diego Armando Maradona.

Later edit: scor final 5-2 (marcatori Insignex2, Politano, Mertens, Osimhen, respectiv Immobile și Milinkovic-Savic)

sursa foto mena.tv